י' טבת התשפ"ה
10.01.2025
ליטא ולטביה

לראשונה סדרת סיורי מורשת יהודית במדינות הבלטיות

באירוע שנערך בתל אביב בהשתתפות סוכני תיירות ומורי דרך מישראל ומהמדינות הבלטיות, הושקו סיורי תיירות ייחודיים בעקבות המורשת היהודית של ליטא ולטביה. שגרירת ליטא בישראל, לינה אנטנביצ'יינה: "ההיסטוריה של ישראל ושל ליטא שזורות זו בזו, יש רשימה ארוכה של אישים מפורסמים יהודיים ששורשיהם בליטא, נכסי צאן ברזל של התרבות היהודית ומדינת ישראל"

לראשונה סדרת סיורי מורשת יהודית במדינות הבלטיות
אתרים יהודיים בליטא ולטביה צילום: באדיבות המצלם

ליטא פועלת במסגרת תכנית תיירות רב-שנתית, במסגרתה מקודמת תיירות ממדינות העולם - כאשר ישראל מוצבת בראש רשימת סדרי העדיפויות. לאחרונה משקיעות המדינות הבלטיות בהיסטוריה היהודית המפוארת שפרחה באזור, בשימור מבני קהילה, בתי כנסת ובתי קברות, ועוד.

באירוע שהתקיים בהשתתפות שגרירת ליטא בישראל הגברת לינה אנטנביצ‘יינה, הנספח הכלכלי של ליטא, ארונס קרלונס ונציגת לשכת המסחר הלטבית בישראל, אירינה רובינצ׳יק הוצגו שני מסלולים מרכזיים לתיירות יהודית באזור: בעקבות עולם התורה בליטא, ובעקבות דרכו של הרב קוק.

לאחר הקורונה ועם שדרוג אתרי המורשת היהודית, המדינות הבלטיות מציעות כעת הזדמנויות נהדרות לטיולים בעקבות ההיסטוריה היהודית, בערים מפותחות המציעות גם בילוי תרבותי באירופה הקלאסית. המטיילים הישראלים יוכלו לבחור בין מסלולי התיירות החדשים המציעים מסלולים קבועים וכוללים טיסות, לינה ואוכל כשר, להתאים עבור עצמם סיור שורשים בתיאום מראש, או לבקר במדינות הבלטיות וליהנות הן מאתרי תיירות תרבות אירופאיים והן מביקור במקומות שעיצבו את התרבות היהודית המודרנית.

בליטא ובלטביה שגשגו קהילות יהודיות גדולות במשך מאות שנים, תחת מספר שלטונות זרים ועד מלחמת העולם השנייה. יהודי המדינות הבלטיות התרכזו במספר מוקדים, הידוע שבהם הוא העיר וילנה בליטא, העיר קובנה, וריגה ודאוגבפילס (בעבר - דווינסק) בלטביה.

במדינות הבלטיות פעלו אישים חשובים שהשפיעו עמוקות על המסורת והתרבות היהודית המודרנית, בין היתר הגאון מווילנה, הרב אברהם יצחק הכהן קוק, האדמו״ר הרי"צ מחב"ד, ר׳ ישעיהו ברלין, הרב ישעיהו ליבוביץ׳, הרב מאיר שמחה הכהן האור שמח, ר׳ יוסף רוזין "הרוגצ׳ובר" ועוד רבים אחרים.

שגרירת ליטא לינה אנטנביצ‘יינה: "יש רשימה ארוכה של אישים מפורסמים יהודיים בעלי שורשים ליטאיים, די אם נזכיר את הגאון מווילנה, ואחרים, נכסי צאן ברזל של מדינת ישראל. יש אצלנו גם לא מעט ישיבות עם היסטוריה יהודית ומורשת ענפה, אי אפשר לנתק את בין ההיסטוריה היהודית והליטאית, הן קשורות אחת בשנייה בקשר בל ינתק".

איריניה ריבנצ'יק, נציגת רשות ההשקעות והפיתוח של לטביה בישראל אמרה כי "אנחנו מייחסים חשיבות רבה לפיתוח היחסים בין לטביה וישראל, ומשקיעים רבות בפיתוח ושימור התרבות והמורשת. שתי המדינות, ליטא ולטביה, מלאות בהיסטוריה יהודית - תוכלו למצוא אצלנו בתי כנסת עתיקים, אוכל כשר ובעצם כל מה שתצטרכו כדי ליהנות מביקורכם באיזור".

לטביה וילנא ליטא

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}