י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

עושים שינוי הנדסי בבית? כדאי שתדעו את החוק בישראל

משפחות רבות מעוניינות לבצע שינויים בדירה שלהם לאחר שהם גרים בה שנים רבות וזאת כדי להתאים אותה לצרכים המשפחתיים, או לחלופין מי שרוכש דירת יד שנייה נערך לביצוע שינויים ספציפיים הנחוצים לו

עושים שינוי הנדסי בבית? כדאי שתדעו את החוק בישראל
ניהול פרויקט צילום: סאגה ניהול פרויקטים

שינויים הנדסיים בדירה

כל שינוי הנדסי מצריך אישור מהגורמים המוסמכים לכך. בעל נכס שמעוניין לשבור קיר כדי להגדיל את החלל בסלון, במטבח או בכל מקום אחר בבית, חייב את אישורו של קונסטרוקטור לכך. בכל דירה קיימים קירות תומכים שהם היסודות של הבניין. שבירה שלהם עלולה לפגוע ביציבותו של המבנה כולו ולכן המהנדס האזרחי בודק את היסודות של הבניין ואת התוכניות אשר על פיהם בנו את הבניין לפני שנים רבות.

לאחר שהוא בוחן את הנושא ההנדסי על כל היבטיו והשלכותיו הוא מעניק ללקוח אישור בכתב כי הוא יכול לשבור את הקיר הספציפי, או לחלופין אין אישור לשבור קיר זה לאור המסוכנות של מהלך זה.

היתרי בנייה של מחלקת ההנדסה ברשות המקומית

כל פעולה וכל שינוי חיצוני של הדירה, מצריכה היתרי בנייה מטעם הרשות המקומית. מי שאינו מפיק את האישורים הנדרשים בחוק ומבצע פעולות בנייה שונות, מסתכן בעבירות פליליות על כל השלכותיהן.

כדי לקבל היתר בנייה לשינויים כמו הוספת ממ"ד, מרפסת, שבירת קיר מרפסת לצורך הגדלת המטבח ועוד, על בעל הנכס להגיש שורה של מסמכים למחלקת ההנדסה בעירייה. סוגי המסמכים משתנים בהתאם למהות השינוי המתבקש, אך רובם כוללים מידע ואישורים שהוכנו על ידי אנשי מקצוע כמו אדריכלים, שמאים, מודדים, מהנדסים ועוד:

  • חתכי אורך ורוחב של התוכנית האדריכלית.
  • תוכנית גרמושקה של המבנה, הדירה והקומה.
  • טבלה של שטחי המבנה.
  • חישובי שטח.
  • חתימתם של השכנים במבנה וגם במבנים הסמוכים, על כך שאין להם התנגדות לביצוע התוכנית החדשה.

בריכת שחייה על הגג

הקמת בריכת שחייה על הגג היא רעיון מעולה, אך מדובר במבנה בריכה שהוא כבד מאד וזאת בהתאם לחומר שממנו תיוצר בריכת השחייה המתוכננת. גם כאשר ממלאים את הבריכה במים, המשקל עולה באופן משמעותי. לא כל מבנה קיים, מסוגל לשאת את המשקלים הללו ולכן אפשר להציב בריכה על הגג רק לאחר קבלת אישור שיסודות המבנה מספיק חזקים כדי לשאת משקל זה והבריכה והמים שבתוכה לא יגרמו לנזק מהותי למבנה כולו, כיוון שהוא עלול לקרוס אם המשקל יהיה מעבר ליכולת שלו.

לכן בכל הנושאים הללו יש להתייעץ בשלב הראשון עם אנשי מקצוע, לבחון את הנושא באופן כללי. רק אם להערכתם של אנשי המקצוע אפשר יהיה לקבל היתר בנייה לשיפוץ הספציפי, מקדמים את המהלכים. חשוב שבעל הנכס ידע שיש לכך עלויות שהן אינן זולות, הן לעירייה והן לכל אחד מאנשי המקצוע שיטפלו בכך.

קרדיט – עדינה אקוקה

הנדסה

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}