י"א טבת התשפ"ה
11.01.2025

אין קמח? יש קמח תפו"א!

למרות ההיטלים המיוחדים בסין, ייצור המזון הכשר לפסח לא צפוי להתייקר

סין קיבלה בשבוע שעבר את התואר 'מעצמת הסחר הגדולה בעולם' ובכך למעשה הדיחה מהמקום הראשון את ארה"ב ששלטה בזירת הסחר העולמי במשך עשרות שנים. הנתון הדרמטי הזה מיקד את עיני העולם הכלכלי לעבר שווקי סין שמעתה עשויים להכתיב סדר יום בכלכלה העולמית.

גם משגיחי כשרות העוסקים בייצור המזון הכשר עוקבים בדריכות בשבועות האחרונים אחר התנהלות הסחר הסיני. באחרונה החליטה ממשלת סין להאריך את ההיטלים המיוחדים של עד 59 אחוז על יבוא של קמח תפוחי אדמה לסין לחמש שנים נוספות. לטענת משרד המסחר הסיני, המשך הטלת ההיטלים הינו תוצאה של הצפת השוק הסיני בקמח תפו"א מאירופה במחירים המזיקים ליצרנים המקומיים.

החשש הגדול הוא שכתוצאה מההיטלים הגבוהים קמח התפו"א שבו משתמש הציבור החרדי בפסח – יתייקר באופן דרמטי. כידוע, לא מעט מוצרים כשרים לפסח מקורם בקמח תפוחי אדמה.

עם זאת, מומחים בענף הכשרות טוענים כי ההיטלים הגבוהים לא צפויים לייקר את ייצור המזון לפסח. הרב דוד מוסקוביץ ראש מערכת הכשרות העולמית אס קיי אס למהדרין העומד מאחורי מוצרי 'מהדרין' רבים הכשרים לפסח וללא חשש שרויה, טוען כי ההיטלים הללו לא ישפיעו על שוק המזון הכשר לפסח. "ההיטלים הללו לא משפיעים בסופו של דבר על המוצר הסופי בשל העובדה שיש די והותר קמח תפו"א כשר לפסח למהדרין מהייצור המקומי", הוא טוען.
פסח

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}