י' טבת התשפ"ה
10.01.2025
שימרו על הילדים

בשל הלילות הקרים: סיכון למוות בעריסה

בעקבות שני מקרים של תינוקות שלא התעוררו אמש משנתם, בארגון 'בטרם' מתריעים מפני סיכון גבוה למוות פתאומי בשינה אצל תינוקות • אורלי סילבינגר, מנכ"לית הארגון: "חימום יתר הוא אחד הגורמים השכיחים למוות בשינה"

בשל הלילות הקרים: סיכון למוות בעריסה
pixabay

אמש (חמישי) פורסם כי שני תינוקות מצפת ומירושלים, לא התעוררו משנתם. הם פונו לבתי החולים תוך כדי פעולות החייאה, אך למרבה הצער מותם נקבע זמן קצר לאחר מכן.

בעקבות מקרים אלו, בארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים מחדדים את הסיכונים למוות בעריסה. אורלי סילבינגר, מנכ"לית הארגון שעוסק בבטיחות ילדים ציינה כי "מוות בעריסה הוא הכינוי הכולל למקרים שונים של מוות פתאומי בשינה אצל תינוקות. מחקרים מראים כי מוות בשינה שכיח אצל תינוקות מתחת לגיל שנה ועלול להיגרם מסיבות שונות, בהן סיבות רפואיות או התפתחותיות. מדובר באירועים טראגיים וכואבים במיוחד של תינוקות צעירים במיוחד".

עוד עולה מהמחקרים כי ישנם גורמי סיכון למוות פתאומי בשינה וכי הקפדה על כללי שינה בטוחה יכולה לצמצם את הסיכון. אחד הגורמים המרכזיים לכך הוא חימום יתר. אצל תינוקות צעירים מנגנון ויסות הטמפרטורה בגוף עדיין אינו בשל ולכן חימום יתר עלול לסכן את התינוק.

הטמפרטורה המומלצת בחדר הילדים היא 22-24 מעלות. בנוסף, מומלץ להימנע משמיכה חמה שעלולה לכסות את פני התינוק ולגרום לחנק. אנו ממליצים על שקי שינה לתינוקות או שמיכה דקה והדוקה, ולהלביש את התינוק בהתאם.

בארגון גיבשו מסמך הנחיות לסביבה בטוחה לשינה, לפיו בכל שינה (יום ולילה) משכיבים את התינוק לישון על הגב על מזרון קשיח העומד בתקן, משכיבים את התינוק לישון במיטה נפרדת בסמוך למיטת ההורים, נמנעים משימוש במגני ראש מחשש לחנק. במידה ובוחרים להשתמש במגנים – יש להדק את המגנים לדפנות המיטה, לדאוג כי הם דקים ואינם מרופדים וכן לדאוג כי השרוכים לא יהיו נגישים לתינוק, מרחיקים ממיטת התינוק חפצים רכים כמו כריות, בובות, שמיכות פוך.

כמו כן, נמנעים מחימום יתר – טמפרטורת חדר התינוק המומלצת היא 22-24 מעלות, מכסים את התינוק בשמיכה דקה ורחבה ומצמידים את שוליה מתחת למזרון. לחילופין, מומלץ להשתמש בשק שינה לתינוקות, מרחיקים חוטים ושרוכים כמו חוטי חשמל, חוטי וילונות או חוטי מובייל ממיטת התינוק. שימוש במוצץ במהלך השינה מומלץ, אך יש להימנע מלחבר אליו שרשרות. שימו לב: מוניטורים אינם מהווים אמצעי למניעת מוות בעריסה.

מחקרים שנעשו ברחבי העולם, מצאו כי התנהגויות שונות יכולות לצמצם באופן משמעותי את הסיכון למוות בעריסה. הימנעות מוחלטת לחשיפת התינוק לעישון – החל מתקופת ההריון. כמו כן, הנקת התינוק מצמצמת את הסיכון למוות בעריסה, אך מומלץ להניק בישיבה. הירדמות האם בזמן הנקה עלולה לסכן את התינוק.

מוות בעריסה

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}