י' טבת התשפ"ה
10.01.2025
צעדים חשובים

חמש דרכים לאבטח ולהגן על המכשירים המחוברים שלכם

ככל שאנחנו שואפים להפוך את חיינו לקלים יותר, אנו מסתמכים יותר ויותר על מכשירים חכמים. מכשירי IOT הפכו זולים, נגישים להמונים ופשוט וקל לשלב אותם בחיים | להלן הצעדים החשובים לביצוע בכדי לאבטח את המכשירים החכמים המחוברים לאינטרנט

חמש דרכים לאבטח ולהגן על המכשירים המחוברים שלכם
אילוסטרציה צילום: Sliman Khader/FLASH90

בואו נהיה כנים, מי מאיתנו לא השתמש בעוזרת הקולית בסמארטפון כדי להכתיב פתק או לקבוע פגישה ביומן? אולי הוספתם לבית מכשיר חכם כמו טלוויזיה חכמה או מצלמת אבטחה חכמה?

ריבוי המכשירים הללו בחיי היומיום שלנו, מהווה גם סיכון מכיוון שאם המכשירים הללו לא מאובטחים כראוי, הם עלולים לשמש את ההאקרים בניסיונות התקיפה שלהם.

אז מה אפשר לעשות ואילו צעדים ניתן לנקוד בכדי לאבטח את המכשירים המחוברים לאינטרנט ולהפחית את הסיכון ליפול קורבן למתקפת סייבר? בחברת אבטחת המידע ESET ממליצים. 

אבטחו את נתב ה-Wi-Fi

חשוב שזה יהיה הצעד הראשון בו תנקטו משום שזה בעצם השער לכל המכשירים החכמים המחוברים שלכם. טעות נפוצה שאנשים עושים לאחר התקנת הנתב היא להמשיך עם ברירת המחדל ולא לעדכן סיסמה. זה אמנם יכול להיות מאוד נח, אך זהו סיכון של ממש.

1. ראשית החליפו במהירות האפשרית את סיסמת הכניסה להגדרות הנתב ולאחר מכן, את הסיסמה המשמשת להתחברות לרשת האינטרנט האלחוטי (Wi-Fi).

2. בהגדרות הנתב, בחרו בשימוש בהצפנה מסוג WPA2 (או WPA3בנתבים חדשים יותר התומכים באפשרות).

3. במידה וקיימים, בצעו את כל העדכונים הזמינים לקושחה האחרונה (עדכון גרסה להגדרות הנתב). אמנם נתבים מסוימים עושים זאת באופן אוטומטי, אך אפשר לבדוק גם בצורה יזומה שהכל מעודכן.

הצפינו את תעבורת האינטרנט

לאחר שכצעד ראשון אבטחתם את הנתב שלכם כראוי, הצעד הבא הוא לאבטח ולהצפין את תעבורת האינטרנט. הדרך הפשוטה ביותר לעשות זאת היא באמצעות שימוש ברשת וירטואלית פרטית (VPN) המהווה מעין מנהרה מוצפנת לתעבורת האינטרנט, ובכך מגנה על המידע מפני חשיפה לעיניים זרות.

מלבד ההתגוננות מפני עיניים סקרניות ועברייני רשת, שימוש ב-VPN מאפשר גם לגשת באופן מאובטח לנתונים ברשת הביתית גם מהקצה השני של העולם.

היו חכמים עם הסמארטפון

לא יעזור כלום, הסמארטפון הוא המכשיר שרובנו משתמשים בו הכי הרבה. השימוש המסורתי של ביצוע שיחות הוא כבר מזמן לא הסיבה לשמה אנו משתמשים במכשיר, היום הוא משמש את כולנו לגלישה, צילום תמונות, איחסון קבצים, שליחה וקבלה של מיילים – בקיצור – מחשב קטן בכף היד.

הסמארטפון שבאופן קבוע מחובר לאינטרנט, צריך להיות מוגן כראוי וכיום ישנם פתרונות אבטחה שיגנו עליו ממרבית האיומים. לטובת הגנה נוספת, רצוי מאוד להצפין את הנתונים הרגישים במכשירכם כך שבמידה והאקרים ינסו לגשת למידע שלכם, יהיה להם אתגר של ממש.

עדכנו את המכשירים

עדכנו את המכשירים שלכם באופן קבוע. גם עדכון תוכנה של המכשיר, וגם עדכוני אפליקציות. עדכנו את כל התיקונים והעדכונים ברגע שהם משוחררים. למה הדחיפות אתם שואלים? נניח והתגלתה פרצת אבטחה או פגיעות שמקלה על ההאקר לפרוץ לכם למכשיר ולגשת אל המידע שלכם. חברת אבטחת מידע או היצרן עצמו של המוצר, מוציאים עדכון שיחסום את הפרצה. עד שלא תתקינו אותו, הפרצה הזו עדיין קיימת אצלכם במכשיר. לא חבל?

הגנו על הטלוויזיה החכמה

היום טלוויזיות חכמות הן פופולאריות מאוד, ורבים אפילו משתמשים במכשירי הזרמת מדיה (סטרימינג) חיצוניים כדי ליהנות מעוד תכונות ותכנים. לצד כל הנוחות, כמו מכשירים חכמים אחרים, גם מכשירי ההזרמה והטלוויזיות עלולות לחוות פריצה על ידי האקרים.

עברייני רשת עלולים לנצל פגיעות כדי לשלוט בטלוויזיה מרחוק או שהיא פשוט תהיה נגועה בנוזקה. כדי להגן על הטלוויזיה החכמה רצוי לבחון את ההגדרות שלה כראוי וגם לראות אם אולי קיימים עדכוני מערכת. היום ישנם גם פתרונות אבטחה לטלוויזיה שמסייעים לחזק את ההגנה.

כמות המכשירים המחוברים במשקי הבית גדלה בעקביות ועלינו להתאים ולאמץ שיטות אבטחת סייבר טובות יותר. אמנם הנוחות היא האלמנט המרכזי באורח חיינו העמוס, אך אסור לנו לשכוח את היבט האבטחה. כל מה שהאקרים צריכים הוא בסה"כ פתח קטן.

טלפון חכם טלוויזיה אבטחת מידע אבטחת מחשב Wi-Fi

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}