כ"ה טבת התשפ"ה
25.01.2025
מתאימים את עצמם

בשורה למעסיקים: הוארך המועד להגשת בקשות לקבלת מענק

לאור כך ש-85% מהעררים שהוגשו – מבעלי עסקים שבקשתם נדחתה על ידי שירות התעסוקה לאחר שלא הגישו בקשה במועד שניתן בחוק, הוארך המועד להגשת בקשות לקבלת מענק מעסיקים עד ל-31.1.2021

בשורה למעסיקים: הוארך המועד להגשת בקשות לקבלת מענק
pixabay

שלב הסיכומים וההתאמות: בשלושת החודשים הראשונים לפעילות בית הדין לעררים 'קורונה – שירות התעסוקה' שהוקם במשרד המשפטים, הגישו למעלה מ-300 בעלי עסקים עררים על החלטות שירות התעסוקה לסרב לבקשתם לקבל מענק השבת עובדים לעבודה, בשמם של למעלה מ-5,700 עובדים שנקלטו במקומות העבודה במשק לאחר שהוצאו לחל"ת או פוטרו במהלך משבר הקורונה.

הרוב המוחלט של העררים שהוגשו הוא מבעלי עסקים שבקשתם נדחתה בשל הגשת הבקשה מעבר למועד שנקבע לכך בחוק. בעקבות פילוח הנתונים, הוחלט בשירות התעסוקה לקדם תיקון בחוק כך שבעלי עסקים יוכלו להגיש את הבקשות לקבלת מענק בשל השבת עובדים לעבודה עד ל-31.1.2021.

כזכור, בית הדין החדש הוקם בתוך מערכת בתי הדין המנהליים במשרד המשפטים, מכוח חוק מענק לעידוד תעסוקה, שנחקק במטרה להעניק תמריץ כספי למעסיקים אשר יקלטו או יחזירו לעבודה עובדים אשר הוצאו משוק העבודה בתקופת התפרצות נגיף הקורונה ולא השתלבו מחדש בשוק העבודה. המענק צפוי להפחית את עלויות העסקת עובדים אלה בעבור המעסיקים ולתמרץ את המעסיקים לקלוט ולהעסיק את העובדים בחודשים הקרובים. בין השאר, במסגרת החוק נקבע כי יוקם בית דין חדש לענייני 'שירות התעסוקה – קורונה', שתפקידו כאמור לדון בעררים על החלטות שירות התעסוקה לסרב לאשר מענקים למעסיקים או עובדים שעבורם הוגשה בקשה למענק.

מאז החל בית הדין לפעול התקבלו פניות מעסקים בתחומים רבים מרחבי הארץ, בהם: רשתות בתי מלון, מסעדות ורשתות מזון מהיר, חדרי כושר, חברות ביטוח, עמותות חינוך, חנויות למכירת בגדים ומוצרי אופנה, גני ילדים, חנויות פרחים ואף דוכני פלאפל ופנצ'ריות, אשר השיבו בחודשים האחרונים עובדים לעבודה. בהתאם להחלטת הממשלה, החזרת כל עובד עשויה לזכות את המעסיק בסכום כולל של 7,500 ש"ח. עד כה, סכום הבקשות בהן דנו דייני בית הדין החדש לעררים עומד על כ-42 מיליון ש"ח (עבור השבתם של כ-5,700 עובדים לשוק התעסוקה), ובמידה וכלל הבקשות שהוגשו עד כה יתקבלו, החלטות ביה"ד עשויות לאפשר העברת תשלום בגובה זה למעסיקים ברחבי הארץ, בהתאם לחוק.

יש לציין כי בית הדין פועל ללא אגרה, וכמו כן פועל באמצעים דיגיטליים ללא צורך להתייצב פיזית בבית הדין, וזאת במטרה להקל על הציבור בנושא זה - בצורה כזו שמאפשרת המצאות מקוונות, שליחת הודעות בדוא"ל ובמסרונים ודיונים בוויעוד חזותי. זאת, על מנת לאפשר שירות מהיר ויעיל ולגשר על מגבלות סגר, בידוד או מרחק.

קורונה בית הדין מעסיקים

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}