י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

וגור זאב עם אריה • סיקור מיוחד

הבאז מסביב לחזרתו הצפויה של דרעי לפוליטיקה, ממשיך להעסיק את המערכת הפוליטית: חוק שהונח על שולחן הכנסת, קובע כי לדרעי יהיה אסור לחזור לפוליטיקה • ומי מתגייס לטובתו? יענק'ל ליצמן

דרעי ובניזרי. יוכלו לחזור?. צילום: בחדרי חרדים
דרעי ובניזרי. יוכלו לחזור?. צילום: בחדרי חרדים

האריה טרם שאג, אך שאר החיות בג'ונגל הפוליטי, עושות הכל בכדי למנוע את חזרתו הצפויה של אריה דרעי לחיק הקריר והמנוכר אותו מציעה המערכת הפוליטית.

יוזמת חקיקה חדשה מוגשת בימים אלו לשולחנם של קובעי המדיניות בפרלמנט הישראלי. יוזמי החוק: ח"כ ציפי חוטובלי (ליכוד). אליה הצטרפו חבר סיעתה, יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ יריב לוין, וכן חברי הכנסת שלי יחימוביץ' (העבודה) - שהיא יו"ר ועדת האתיקה - ומרינה סולודקין (קדימה). יוזמי החוק מציעים כי חבר כנסת או שר שהורשע בעבירה שעבר בזמן כהונתו כנבחר ציבור - ובית המשפט קבע עונש מאסר בפועל לתקופה של שנה ומעלה ונקבע שיש עם העבירה קלון - אינו זכאי להיבחר יותר לעולם לכנסת או להתמנות לשר.

בדברי ההסבר לחוק נכתב: "בשנים האחרונות רבו המקרים בהם נבחרי ציבור שקיבלו מנדט מקהל הבוחרים, עברו עבירות תוך כהונתם והורשעו על ידי בית המשפט בגין עבירה שיש עמה קלון. מטרתו של חוק זה לשמור על כבודה ומעמדה של כנסת ישראל בקרב הציבור במדינת ישראל. החוק כיום מאפשר למי שעברו שבע שנים מתום תקופת המאסר לשוב ולהיבחר בבחירות לכנסת".

יוזמי החוק מנסים להתנער מההקשר הברור של החוק לחזרתו הצפויה של אריה דרעי. חברת הכנסת ציפי חוטבלי אמרה כי היא אינה קושרת את החוק לאי מי מהפוליטיקאים, וכי העובדה שבתקופה האחרונה יש פוליטיקאים רבים המורשעים, מביאה אותה ליזום הצעת חוק.

אך היה מי מבין המחוקקים שאמר לאמצעי התקשורת, כמובן שלא לציטוט, כי מטרת החוק היא נגד אריה דרעי במכוון, המסומן כמי שיכול לגרוף כח פוליטי רב בבחירות הקרובות.

הראיה הברורה לכך שיוזמי החוק מכוונים נגד חזרתו של אריה דרעי לזירה, היא העובדה שהחוק אם וכאשר יחוקק, יחול גם על כאלו שהורשעו בעבר, ולא מכאן ואילך.

מי שציפה למאבק איתנים מצידה של סיעת ש"ס, המחזיקה רשימת מכובדת של אסירים באמתחתה, נגד החוק, התבדה מהר מאוד. אולי החשש בצמרת הש"סית מחזרתו של אריה דרעי, השתיקה לפתע את השרים, שעד לא מכבר הביעו עמדה בכל נושא ועניין שעלה על סדר היום. אולי זה דווקא הצינון שתקף אותם בימי החורף הקרים. ואולי ואולי..

מי שהתייצב באופן מפתיע לצידו של אריה דרעי, במאבק הווירטואלי נגדו, היה דווקא סגן השר המחוסן, יעקב ליצמן.

במכתב ששלח ליצמן ליו"ר הקואליציה זאב אלקין, מתריע ליצמן כי תמיכה ממשלתית בחוק נוגדת את ההסכם הקואליציוני, שאינו נותן אפשרות לשינויים בחוקי יסוד. בהסכם הקואליציוני, עליו חתומות הסיעות, נכתב במפורש כי כל סיעה יכולה להטיל וטו על שינויים בחוקי יסוד. לפיכך, הודיע ליצמן, הסיעה מטילה וטו על הצעת החוק, והוא מצפה שהממשלה תתנגד לחקיקת החוק.

וכך, מוצא אריה דרעי, שנים לאחר יציאתו מהפוליטיקה, תמיכה דווקא ממקום לא צפוי. בפוליטיקה אין חברים, כבר אמרנו?
תורה

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 14 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}