י"א טבת התשפ"ה
11.01.2025
מבצע סבוך במיוחד

שניידר: בן 15 שבועות עבר ניתוח השתלת אונת כבד

הפעוט שסבל ממחלת כבד, הוא מושתל הכבד הצעיר ביותר בארץ. האונה נתרמה בידי אמו. "השתלת כבד בתינוק כל כך קטן ובמשקל מאוד נמוך מאתגרת מאוד מבחינה ניתוחית"

שניידר: בן 15 שבועות עבר ניתוח השתלת אונת כבד
יחצ מכבי

המושתל הצעיר ביותר בארץ: ניתוח השתלת אונת כבד לתינוק בן 15 שבועות התקיים לאחרונה במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת כללית, לאחר שהתינוק סבל ממחלת כבד מסוכנת. התינוק, שהאונה נתרמה לו בידי אמו, הוא מושתל הכבד הצעיר ביותר בארץ.

ניתוח השתלת אונת כבד מתורם חי, הינו ניתוח מורכב במיוחד, אשר דורש היערכות מיוחדת של צוותי בית החולים, בתוכם: כירורגים מומחים בהשתלות איברים בילדים, צוות יחידת האולטראסאונד, רופאי גסטרואנטרולוגיה, מרדימים ואחיות חדר ניתוח, רופאי טיפול נמרץ ועוד. במסגרת הניתוח, מוכנסים בו זמנית לחדרי ניתוח סמוכים, הן התורם המבוגר והן הילד הנזקק לתרומה.

בתחילה, נלקחת אונת כבד מן התורם המבוגר, ולאחר מכן היא מועברת לחדר הניתוח של הילד. הילד הנזקק לתרומה עובר הליך של השתלת כבד, ומקבל את אונת הכבד שנתרמה עבורו.

עם זאת, ניתוח השתלת כבד בתינוק קטן, מורכב אף יותר ומצריך היערכות לציוד רפואי מיוחד המותאם לכלי הדם הקטנים של התינוק.

ההשתלה בוצעה על ידי ד"ר מיכאל גורביץ, מנהל היחידה להשתלות וניתוחי כבד במרכז שניידר, ד"ר ולדימיר טנק רופא בכיר במערך ההשתלות והמרדימים: ד"ר יעקב כץ וד"ר אבלין טרבקין ומפעיל מכונת לב ריאה במרכז שניידר, גולן שוקרון. עם סיום הניתוח הועבר התינוק לטיפול ביחידה לטיפול נמרץ במרכז שניידר, בראשות ד"ר אלחנן נחום.

את המעקב אחר התינוק מבצעות ד"ר יעל מוזר-גלזברג, מנהלת שירות מושתלי הכבד במרכז שניידר. את תיאום ההשתלה ביצעה מתאמת המושתלים האחות מיכל שפיר.

מרכז שניידר לרפואת ילדים הינו בית החולים המבצע את מרביתם המוחלט של ניתוחי השתלות האיברים בילדים בישראל, ומבתי החולים הבודדים לילדים בעולם אשר ערוך לבצע מספר ניתוחי השתלות איברים במקביל. מאז הקמת מרכז שניידר, בוצעו בו כ-600 השתלות לב, ריאה, כבד וכליות בתינוקות, ילדים ובני נוער, באחוזי הצלחה הדומים למרכזים הרפואיים הטובים בעולם.

ד"ר מיכאל גורביץ, מנהל היחידה להשתלות וניתוחי כבד במרכז שניידר, סיכם את המבצע הסבוך ואמר כי "כל השתלה היא הצלת חיים, אבל מקרה זה מרגש במיוחד כי זו הייתה פעולה על סף הבלתי אפשרית". הוא הסביר כי "השתלת כבד בתינוק כל כך קטן ובמשקל מאוד נמוך מאתגרת מאוד מבחינה ניתוחית בשל הקושי הקיים בהכנסת איבר חדש לגופו של התינוק כאשר חלל הבטן שלו צר במיוחד וגם חיבורי כלי הדם היו מקרוסקופיים וחייבו עבודת דיוק קשה ומורכבת. יש מעט מאוד מרכזים בעולם המסוגלים לבצע השתלת כבד בילדים ותינוקות ואני שמח להיות חלק מהם".

מרכז שניידר השתלת כבד

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}