י' טבת התשפ"ה
10.01.2025
המחאות האלימות בבלפור

המשטרה עצרה שני מפגינים שתקפו שוטר ועיתונאים

כשבועיים לאחר הפגנת השמאל האלימה ברחובות ירושלים בה נעצרו 50 מפגינים, היום עצרה המשטרה שני חשודים שתקפו קצין בלבוש אזרחי ואת צוות 'ערוץ 13' שסיקר את המחאה. מחר הם יובאו בפני בית המשפט בירושלים בבקשה להאריך את מעצרם.

המשטרה עצרה שני מפגינים שתקפו שוטר ועיתונאים
מחאת השמאל צילום: ישי ירושלמי, VIP

בתום חקירה ממושכת, היום (שני) עצרה המשטרה שני חשודים, שהשתתפו בהפגנת השמאל מול מעון ראש הממשלה ברחוב בלפור בירושלים, ועל פי החשד תקפו קצין משטרה בלבוש אזרחי במהלך מעצר של מפגין אחר. הקצין פונה לקבלת טיפול רפואי עם פציעה חמורה ברגלו. אחד העצורים, חשוד גם כי תקף את צוות 'ערוץ 13' , העיתונאים יוסי אלי ואבישי בן חיים שהיו במהלך סיקור המחאה.

כבר באותו הלילה, פתחו חוקרי משטרת ישראל, בחקירה במטרה להגיע לזהות התוקפים. לאחר ביצוע מספר פעולות חקירה, היום כאמור נעצרו שני החשודים כבני 19 ו-29 שהיו מעורבים בתקיפה. העיר כבן ה-19, נחשד גם בתקיפתו של צוות חדשות 13 שסיקר את הפרות הסדר. מחר יובאו החשודים בפני בית משפט השלום בירושלים בבקשה להאריך את מעצרם.

מהמשטרה נמסר לאחר מעצר שני החשודים, כי היא רואה בחומרה תקיפה של שוטרים ולובשי מדים בכלל, וכן תקיפתם של אנשי תקשורת הפועלים במוקדים השונים על מנת לסקר את האירועים. "נפעל בכל הכלים והאמצעים העומדים לרשותנו, כפי שעשינו במקרה זה, על מנת להגיע לזהות התוקפים ולהביאם לדין", נמסר מהמשטרה.

כזכור, מחאת הדגלים השחורים, שהחלה ביום שלישי לפני כשבועיים מול מעון ראש הממשלה בירושלים, הידרדרה במהירות להפגנה אלימה במהלכה גרמו המפגינים נזק לרכוש, חסמו את ציר הרכבת הקלה ואף תקפו באלימות שוטרים ועיתונאים. העימותים בין המפגינים לשוטרים, החלו לאחר שחלקם ניסו להפיל את המחסומים של מעון ראש הממשלה. ‎חלק מהמפגינים נצפו משליכים ביצים וחפצים נוספים לעבר השוטרים. המשטרה ניסתה, ללא הצלחה ממשית, למנוע את הפרות הסדר מול מעון ראש הממשלה באמצעות כוחות גדולים שהוזעקו למקום.

לאחר שהסתיימה המחאה ברחוב בלפור, צעדו אלפי מפגינים לעבר מרכז העיר שם החלו להתפרע, לבצע וונדליזם בבבתי עסק ולהפעיל אלימות כלפי שוטרים שהוצבו במקום במטרה לשמור על הסדר הציבורי. מוקדם יותר צעדו מאות מהמפגינים על ציר הרכבת הקלה ברחוב יפו, תוך שהם חוסמים את תנועת הרכבות. כוחות גדולים של משטרה ניסו לפנות את המפגינים בכוח תוך שימוש בפרשים, מכתזיות ובאמצעים נוספים. רק בשעת בשעת לילה מאוחרת סיימה המשטרה את פינוי המפגינים. בסיומה של המחאה, עדכנה המשטרה כי עצרה 50 מהמתפרעים.

כחלק מהתפרעות המפגינים, הותקפו במהלך המחאה צוות ערוץ 13 ביניהם העיתונאי אבישי בן חיים. תקיפתו של בן חיים, על רקע תמיכתו בראש הממשלה, גררה תגובות סוערות מכל קצוות הקשת הפוליטית.

נשיא המדינה ראובן ריבלין שגינה את המתקפה, כתב: "אסור לנו לקבל בשיוויון נפש מראות שכאלה. אל תעצמו עיניים, זו איננה דרכנו. זו לא דרכו של עם ישראל. עלינו לעשות הכול כדי שאיש לא יחוש מאוים בשל עמדתו הפוליטית ויהיה זה כל אזרח - ראש ממשלה, שר, ח"כ, עיתונאי. אני פונה אל כל המחנות מימין ומשמאל - הרגיעו את הרוחות, עצרו את השנאה".

תקיפת עיתונאי ערוץ 13 אבישי בן חיים ויוסי אלי - מתוך הטוויטר של גיא לרר

גם שר הביטחון בני גנץ גינה את תקיפתו של בן חיים: "עיתונאים במדינת ישראל יכולים וצריכים להשמיע את קולם- בלי איומים, בלי תכתיבים. אני מגנה את האיומים על פרשן חדשות 13 אבישי בן חיים. הזכות להפגין קדושה- כך גם חופש העיתונות והביטוי".

 

 

תקיפת שוטר אבישי בן חיים תקיפת עיתונאי

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}