י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

"פסילה מינהלית" - מהי ובאלו תנאים // עו"ד רוני פאלוך מסביר

נהג החשוד בדבר ביצוע עבירה המחייבת הזמנה לדין - פסילה מנהלית זו מוטלת לתקופה מרבית של 30 יום. נהג אשר היה מעורב בתאונת דרכים (פגיעה בפח או בגוף) – רישיון הנהיגה נפסל לתקופה מרבית של 60 יום. נהג המעורב בתאונת דרכים במהלכה נהרג אדם – רישיון הנהיגה ייפסל לתקופה מרבית של 90 יום

"פסילה מינהלית" - מהי ובאלו תנאים // עו"ד רוני פאלוך מסביר
אילוסטרציה צילום: unsplash

פסילה מינהלית הניתנת על ידי קצין משטרה בדרגת מפקח ומעלה, הינה פסילה המוטלת סמוך למועד ביצוע עבירת התנועה, וזאת בטרם הוגש כתב אישום כנגד הנהג.

המקרים בהם ניתן להטיל פסילה מנהלית כוללים בין היתר: היא תמיד תהיה לצד "כתב אישום והזמנה לדין" בתיק העבירה העיקרית.

נהג החשוד בדבר ביצוע עבירה המחייבת הזמנה לדין - פסילה מנהלית זו מוטלת לתקופה מרבית של 30 יום. נהג אשר היה מעורב בתאונת דרכים (פגיעה בפח או בגוף) – רישיון הנהיגה נפסל לתקופה מרבית של 60 יום. נהג המעורב בתאונת דרכים במהלכה נהרג אדם – רישיון הנהיגה ייפסל לתקופה מרבית של 90 יום.

עבירות התנועה החמורות המובילות להטלת פסילת רישיון כוללות בין היתר:

• אי מתן זכות קדימה –בין אם מדובר באי ציות לתמרור זכות קדימה ובין אם מדובר באי ציות לתמרור עצור, • נהג חדש הנוהג ללא מלווה כפי שנקבע בחוק, • נהג חדש המסיע כמות נוסעים הגדולה מעל המותר בחוק, • עקיפה מסוכנת המתבצעת תוך כדי חציית קו הפרדה רצוף, • נסיעה במהירות החורגת מעל 30 קמ"ש מעל המותר בדרך עירונית, • נסיעה במהירות החורגת מעל 40 קמ"ש מעל המותר בדרך שאינה עירונית, • סיכון הולכי רגל במעבר החצייה, • אי עצירה מוחלטת של הרכב לפני מפגש מסילת רכבת, • נהיגה ברכב כאשר המטען הכולל בו עולה על 25% על המשקל הכולל המותר, • הובלת חומר מסוכן שלא כחוק.

עו"ד פאלוך

בנוסף, רשות הרישוי רשאית לשלול את רישיונו של נהג שצבר לאורך תקופה של חמש שנים כ-30 עבירות תנועה שונות (לא כולל עבירות חנייה). בנוסף, רשות הרישוי רשאית לפסול את רישיונו של נהג שביצע אחת מרשימת עבירות חמורות.

המבחנים להטלת פסילה מינהלית הינם כשאר קיימת "חזקת מסוכנות" לנהג, וכשאר ישנן "ראיות לכאורה" לעבירה על החוק.

חזקת מסוכנות נבחנת לאור ההרשעות הקודמות של הנהג, וראיות לכאורה הינן לפי הנסיבות בהן הנהג נתפס.

הדרך לבטל פסילה מינהלית ולקבל חזרה את הרישיון היא רק באופן של הגשת בקשה לבימ"ש, בקשת "בפ"מ". בד"כ תוגש בידי פרקליט מנוסה, הליך זה הוא בנפרד מכתב האישום שיוגש ב"תיק העיקרי" בגין העבירה.

למענה מענה ווטסאפ ישיר בעניני תחבורה 054-313-1111

הכותב הינו שותף ב"לויתן פאלוך עורכי דין" העוסק בתחום התעבורה

Www.tahavura.co.il

אין באמור משום יעוץ משפטי, מומלץ לכל מקרה לפנות לעורך דין.

 

 

עבירות תעבורה רוני פאלוך

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}