י' טבת התשפ"ה
10.01.2025
שחיתות בירושלים

שחיתות בירושלים: פקח בנייה, 'מאעכר' ואדריכל; כך עבדה השיטה

פרקליטות מחוז ירושלים הודיעה היום כי היא שוקלת להעמיד לדין פקח בנייה בעיריית ירושלים ושני חשודים נוספים בחשד לשוחד, מרמה והפרת אמונים

שחיתות בירושלים: פקח בנייה, 'מאעכר' ואדריכל; כך עבדה השיטה
עיריית ירושלים צילום: אביר סולטן, פלאש 90

בתום חקירה ארוכה, הודיעה פרקליטות מחוז ירושלים לבאי כוחם של פקח בנייה בעיריית ירושלים ולשני חשודים נוספים כי היא שוקלת להעמידם לדין בכפוף לשימוע בגין עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים וכן בגין עבירות על חוק איסור הלבנת הון. החשודים בביצוע העבירות הם יצחק - פקח בנייה בעיריית ירושלים, אדריכל חסן, וה'מאעכר' שרון שפעל בקרב תושבי ירושלים מהמגזר הערבי בתחום טיפול בעבירות בנייה.

על פי החשד, בין השנים 2015-2017 קיבל פקח הבנייה מהאדריכל כספי שוחד בסך מצטבר של כ-100,000 ש"ח לפחות, בעד פעולות הקשורות במילוי תפקידו כפקח. הכספים התקבלו תחת כסות של תשלום עבור עבודת תיווך שביצע פקח העירייה בין לקוחות האדריכל לבין יועץ נגישות, הלכה למעשה בעד כספי השוחד קיבל האדריכל מהפקח מידע פנימי בדבר פעולות אכיפה מתוכננות של העירייה הנוגעות ללקוחותיו, וייעץ לו כיצד לנהוג מול לקוחותיו שלהם עבירות בנייה, מתוקף הידע המקצועי שלו כפקח בנייה.

בנוסף כחלק מהקשר המושחת בין הפקח לאדריכל, נקט פקח העירייה פעולות אכיפה שונות התומכות באינטרסים של האדריכל - לרבות ביקור וצילום מבנים בהם יש חריגות בנייה, זימון חשודים לחקירה, המלצות על הגשת כתבי אישום או הוצאת צווי הריסה ועוד. בביצוע מעשים אלה פעל פקח העירייה בניגוד עניינים, פגע בטוהר המידות ופעל בניגוד לנדרש מעובד ציבור בתפקידו.

הכספים שקיבל הפקח מהאדריכל, בשווי 100,000 ש"ח לפחות, מהווים "רכוש אסור" לפי חוק איסור הלבנת הון בהיותם רכוש שהתקבל, במישרין או בעקיפין, בעבירת השוחד. על פי החשד הפקח העביר לשרון סך 100,000 ש"ח לצורך המרתם בצ'יינג' במטרה להסתיר את מקור הכספים.

בנוסף, חשוד שרון שפעל כ"מאעכר" בכך שקיבל כספים מלקוחות באזור מזרח ירושלים, שלהם או לבני משפחותיהם חריגות בנייה וכן מלקוחות הזקוקים להיתרים שונים בתחום הבנייה עבור הסדרת ענייניהם מול הרשויות. על פי החשד שרון שיר היה ידוע במזרח העיר כאדם שביכולתו להביא לטיפול יעיל בהליכים הנוגעים לחריגות בנייה, במיוחד בשל קשריו לפקח העירייה ביאזי אותו הציג ללקוחותיו.

כמו כן, בהזדמנויות רבות, התחזה שרון לעורך דין והציג מצגי-שווא ללקוחותיו הפוטנציאליים באשר להכשרותיו, ניסיונו המקצועי ולקשריו. לקוחות רבים התקשרו עימו ושילמו לו עשרות אלפי שקלים לטיפול בכל תיק על בסיס מוניטין זה ומצגי שווא שונים.

על פי החשד במסגרת עבודתם ייסדו פקח העירייה יצחק ושרון קשר מושחת, אשר התבטא בכך שיצחק טיפל כפקח באופן שיטתי, לאורך זמן ובמספר רב של הזדמנויות בלקוחותיו של שרון וכן העביר מידע ונקט פעולות אשר שירתו את האינטרסים העסקיים של שרון וסייעו לו להגדיל ולשמר את קהל לקוחותיו.

פקח העירייה יצחק, שהחזיק בסמכויות אכיפה ובחופש פעולה רב בתפקידו כפקח, חשוד שפעל בניגוד עניינים חריף, תוך פגיעה בתפקידו כעובד ציבור, בטוהר המידות המתחייב אצל עובד ציבור, ובאמון הציבור במערכת אכיפת דיני הבנייה במזרח ירושלים וברשויות המינהל. בין היתר פעל פקח העירייה בהתאם למידע שנמסר לו על ידי שיר וביצע או נמנע מלבצע פעולות אכיפה עליהן הוא ממונה, תוך התחשבות באינטרסים שלו. במסגרת הקשר המושחת סיפק שיר לפקח העירייה יצחק טובות הנאה שונות.

עיריית ירושלים פקח בנייה אדריכל

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 7 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}