י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

האם בג"ץ יחייב לאפשר בניית עיר ערבית סמוך למרחב שילה?

חברה ערבית הגישה בג"ץ באמצעות עו"ד מיכאל ספרד בדרישה להורות לצבא לאפשר הקמת עיר ערבית סמוך למרחב שילה. התושבים לשר הביטחון בנט: "זוהי שעת המבחן להבטחה שלך לשמור על ארץ ישראל - חזק ואמץ!"

האם בג"ץ יחייב לאפשר בניית עיר ערבית סמוך למרחב שילה?
יונתן זינדל, פלאש 90

עתירת החברה ה"פלסטינית" הבונה סמוך למרחב שילה חושפת כי בניית העיר הערבית סמוך לשילה הינה חלק ממהלך של בנייה ערבית אסטרטגית המבקשת להשתלט על אדמות וכן להלבינם לאדמות פרטיות פלסטיניות.

לאור העתירה קוראים התושבים לשר הביטחון נפתלי בנט לנצל את השעה ולהתנגד נחרצות לבניית העיר, ולדאוג כי עמדת משרד הביטחון לבג"צ תתמוך בצה"ל אשר עצר את העבודות בשטח.

את העתירה לבג"צ, הגיש עו"ד מיכאל ספרד, אשר מייצג ארגוני שמאל רבים, בשם חברה פלסטינית הדורשת כי בג"צ יורה לצה"ל לאפשר את המשך העבודות להקמת העיר הערבית.

מהעתירה, שהוגשה ביום 21/11/19, מתחזקת כאמור טענת תושבי מרחב שילה שמדובר בבנייה אסטרטגית ולא בפרויקט תמים.
לפי העתירה, החברה Union Construction and Investment (UCI) היא אחת החברות המרכזיות בשוק הנדל"ן ה"פלסטיני", נוסדה בשנת 2005, ונסחרת בבורסה ה"פלסטינית" מאז 2007 ובנתה מאז היווסדה מאות יחידות דיור.

מהעתירה עולה כי הקמת העיר הערבית היא חלק מפרויקט דגל מתוכנן היטב, במסגרתו החברה "רוכשת שטחים נרחבים, ולרוב בלתי רשומים, באזורים שונים ו"הופכת" אותם לחלקות רשומות בעלות שטרות בעלות". החברה מכשירה את הקרקעות והתשתיות באזורים אלו ומוכרת מגרשים.

בין ה-2.10.18 ל-2.10.19 "רכשה" החברה מספר קרקעות באזור תורמוס עיה, וב-12.6.19 החלה החברה לפרוץ דרך גישה לאזור.
מדובר בקרקעות הסמוכות מאוד לישובים עמיחי, גאולת ציון ועדי עד במרחב שילה, ולפי התושבים מדובר במיקום אסטרטגי שמנסה לייצר חייץ בין ההתיישבות היהודית במרחב שילה ולהכנסת הישובים ל"תחום מושב" שגם יוצרת סכנה ביטחונית ברורה.

לדברי העותרים הערבים, הפגיעה שנוצרה היא לא רק בחברה אלא "בכלל הציבור "הפלסטיני" המנסה ונאבק לרכוש אדמה שתשמש לו לבית". בעתירה מצוין כי עד כה נמכרו 300 חלקות בפרויקט הטאבו. לפי העתירה נזקי היעדר ההכנסה שנגרמו לחברה מאי מכירת החלקות מוערכים ב-5.5 מיליון דולר וכי רווחי החברה ירדו ברבעון השלישי של שנת 2019 ב-50% לעומת הרבעון המקביל בשנת 2018.

החברה טוענת כי צה"ל אינו מגן על עבודות הבנייה וההכשרה שהיא מבצעת סמוך ליישובי מרחב שילה, ומאפשר ליהודים לפגוע בעבודות, ומבקשת כי בג"ץ יורה לצה"ל לאפשר את ביצוע העבודות ולהגן על עובדי החברה. לטענת החברה בעקבות מחאת תושבי מרחב שילה והאזור, העבודות נעצרו, וישנו עיכוב של 75 ימים בביצוע הפרויקט ולא הובאו למקום לקוחות פוטנציאליים.
"שיווק החלקות גם הוא נעצר כמעט לחלוטין ולמרות שבתחילת הדרך לפרויקט היתה הצלחה שיווקית גדולה ונמכרו חלקות רבות, זה 13 שבועות שלא מתבצעות מכירות בפרויקט והשיווק בו נעצר", נכתב בעתירה.

עו"ד ספרד ציין עוד בעתירה כי מתנחלים הקימו מחנה אוהלים סמוך לחלקות של החברה ואיישו את המקום כשהם "חמושים במכונת ירייה". לטענת העותרים מדובר ב"נצחון מלא ומוחלט" של התושבים היהודים הנלחמים נגד הקמת העיר הערבית.

נזכיר כי לפני מספר חודשים, גילו תושבי מרחב שילה כי חברה "פלסטינית" מתכוונת להקים עיר במרחק קצר מאוד מבתי הישובים עדי עד , עמיחי וגאולת ציון, ויצאו למאבק נגד המהלך. חלק מהעבודות בוצעו בתקופה האחרונה באישור הצבא, אך בעתירה טוענת החברה כי הצבא עצר את העבודות מספר פעמים בעקבות מחאת תושבי מרחב שילה, מה שלטענתם יצר לחברה נזקים של מיליוני דולרים.

עמישב מלט, מראשי מאבק תושבי מרחב שילה כנגד בניית העיר הערבית מסר בתגובה: "הרשות "הפלסטינית" החלה בשנים האחרונות במהלך אסטרטגי מחושב רישום טאבו משלה לקרקעות ביו"ש בשטחי אי בי וסי, תוך כדי הפרה ביודעין של הסכמי אוסלו. בעתירה זו נחשפת השיטה להלבנת קרקעות לא רשומות של הרשות שמפרה ברגל גסה את הסכמי אוסלו הארורים ומצהירה על כך בפומבי."

מלט הוסיף מסר לשר הביטחון בנט "נפתלי בנט, הגיעה שעתך בתור שר הביטחון של מדינת ישראל. הרשות ה"פלסטינית" וארגוני השמאל הרימו לך להנחתה ותשובת המדינה לבג"ץ צריכה להיות ברורה ומתוך הנחת יסוד שרק עם ישראל הוא הריבון בשטח. עליך לגלגל סופית את הסכמי אוסלו ואת ההשתלטות המדינית הפלסטינית על אדמות העם היהודי ביהודה ושומרון. עלה והצלח! "

בגץ שילה

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}