י' טבת התשפ"ה
10.01.2025
רפואה חוצת גבולות

מזה"ת חדש: מה עשו רופאים ישראלים בקטאר?

הנורמליזציה עם מדינות המפרץ הערביות נמשכת: משלחת של תשעה רופאים ישראלים שבה לפני ימים אחדים מדוחא שבקטאר, שם לקחו חלק בכנס בינלאומי יוקרתי – הכנס של הפדרציה העולמית לכירורגית ילדים. בכנס, שמתקיים מידי שנתיים ונחשב לאחד החשובים בתחום, השתתפו מאות רופאים מכל רחבי העולם

מזה"ת חדש: מה עשו רופאים ישראלים בקטאר?
לובי בית החולים סידרא לנשים וילדים בדוחא צילום: יח"צ

בשנים האחרונות נראה כי מדינות המפרץ הפרסי מראות יותר ויותר מוכנות לנורמליזציה עם ישראל, אם בתחום העסקי, או באירועי ספורט בינלאומיים, בשקט בשקט מגיעים ישראלים אל מעבר לגבול ומצליחים לקחת חלק בעשייה האזורית. לאחרונה גם עולם הרפואה הצטרף לרשימה שהולכת וגדלה משנה לשנה.

משלחת של תשעה רופאים ישראלים שבה לפני ימים אחדים מדוחא, קטאר, שם לקחו חלק בכנס בינלאומי יוקרתי – הכנס של הפדרציה העולמית לכירורגית ילדים (ה-WOFAPS). בכנס, שמתקיים מידי שנתיים ונחשב לאחד החשובים בתחום, השתתפו מאות רופאים מכל רחבי העולם, כאשר האירוע מאפשר לאנשי מקצוע המגיעים ממדינות, תרבויות וגישות שונות להיפגש ולחלוק ידע וניסיון.

בראש המשלחת הישראלית עמדו ד"ר רן שטיינברג, מנהל כירורגית ילדים ברמב"ם ויו"ר האיגוד הישראלי לכירורגית ילדים וסגנו – ד"ר דרגן קרברושיץ, מנהל המחלקה לכירורגית ילדים בסורוקה. חברי המשלחת, שהייתה רב-תרבותית, הגיעו מבתי חולים שונים בארץ והיוו ייצוג לרפואה המקומית.

מימין לשמאל: ד"ר קרברושיץ וד"ר עאסי – שניהם מסורוקה, פרופ' דיוויד סיגלט מקטאר, ד"ר אליאס מהמרכז הרפואי העמק וד"ר שטיינברג מרמב"ם

"מדובר באירוע משמעותי מבחינה מקצועית בתחום שלנו", מסביר ד"ר שטיינברג, "לנו היה חשוב להגיע ולייצג את המדינה ואת העשייה שלנו. למרות שהיעד לא היה המקום הכי טבעי עבורנו כישראליים, התעקשנו להפגין נוכחות".

יחי ההבדל הקטן: דקלים, גמלים ובית חולים שנבנה במיליארדים

השתתפות המשלחת הישראלית התאפשרה לאחר פנייתו של האיגוד הישראלי לכירורגיית ילדים אל נשיא הפדרציה, פרופ' דיוויד סיגלט, רופא קנדי המשמש ככירורג בכיר מזה מספר שנים בקטאר. האיגוד ביקש את עזרתו של ד"ר סיגלט בהבאת המשלחת הישראלית, ועבודה מאומצת שלו מול משרד הפנים הקטארי הניבה את הוויזות המיוחלות.

"זו חוויה מדהימה להגיע למקום כזה", משחזר ד"ר שטיינברג, "דוחא מרשימה מאוד ומלאה בגורדי שחקים שאחד שונה ממשנהו ורובם עוצרי נשימה. הכל מאוד מתקדם וגדול ועם זאת אי אפשר להתעלם משיא המודרניזציה ליד חיים במדינה המתנהלת ע"פ חוקי השריעה. הקטארים עושים דברים בצורה יוצאת דופן ומעוררת התפעלות. מספיק להסתכל על בית החולים סידרא לנשים ולילדים שנמצא בדוחא, בו סיירנו במהלך הביקור שלנו. בית חולים ציבורי לילדים ונשים שנבנה בהשקעה בלתי נתפסת של 16 מיליארד דולר! אמנם הוא מיועד לאכלס גם תיירי מרפא, אבל הציבור המקומי ייהנה ממנו בראש ובראשונה. מעבר לרושם שלי כתייר בעיר הנהדרת הזו, כרופא וכישראלי זה בהחלט מרגש להיות שם, חלק מכל ההתרחשות הזו, להראות פתיחות ומוכנות וליהנות מכל מה שיש להזדמנות הזו להציע".

ד"ר רן שטיינברג (משמאל) ועמיתו הקטארי – ד"ר עלי מנצור

במסגרת הכנס פגשו הרופאים הישראלים קולגות מכל העולם, נחשפו להרצאות וסימפוזיונים שעסקו בנושאים וסוגיות שונות, ובעיקר יצרו קשרים חשובים: "במקום אחד אפשר לקבל מעין מבט-על על הרפואה הגלובלית ואיך היא פועלת", אומר ד"ר שטיינברג, "ממדינות העולם שלישי וסדר העדיפויות שלהן בכל הנוגע לנושא הבריאות והרפואה וכלה במדינות העולם המערבי שאיתן ניתן לקדם דברים או ללמוד מהן. פגשנו שם אנשים שלא היינו פוגשים במקום אחר, אפילו כאלה שנמצאים ממש קרוב אלינו כמו העמיתים הירדנים, המצרים והפלסטינים. אני חייב לציין כי כל המפגשים היו לבביים מאוד ופנייתנו התקבלה בשמחה, ועם חלקם אני מתכוון לשמור על קשר ואולי לייצר פרויקטים אזוריים משותפים בעתיד. זה מה שיפה ברפואה", הוא מסכם, "היא מגשרת על הכל: שפה, תרבות, אמונה, פוליטיקה. היא עוסקת בדבר אחד – אנשים באשר הם".

נסיכויות המפרץ קטאר

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}