60% מהציבור חוששים: נהיה מעורבים בתאונת דרכים בשנה הקרובה
על פי סקר שערכה אור ירוק עולים נתונים מדאיגים. 53% טוענים שהממשלה לא מקצה מספיק כסף למאבק בתאונות הדרכים. 80% מהנשאלים טוענים כי לא חל שום שינוי לטובה במצב הבטיחות בכבישים
- אור ירוק
- כ"ג ניסן התשע"ב
60% מהציבור מעריכים כי קיים סיכוי למעורבותם בתאונת דרכים בשנה הקרובה, כך עולה מסקר עמדות הציבור שערכה עמותת אור ירוק באמצעות מכון טלסקר TNS. בסקר נבדקים עמדות ותפיסות הציבור לגבי נושא בטיחות הדרכים בישראל.
בתפיסת הבעיות החמורות שמדינת ישראל מתמודדת איתן, נושא הבטיחות בדרכים תופס את המקום השני בחשיבותו, לאחר הביטחון וביחד עם הכלכלה. 35% מהנשאלים בסקר טוענים כי נושא תאונות הדרכים הוא נושא חמור שמדינת ישראל צריכה להתמודד איתו. מדובר בעלייה בתפישת חומרת הבעיה לעומת שנת 2010, אז העריכו כ-20% מהנשאלים כי נושא תאונות הדרכים הוא נושא חמור שמדינת ישראל צריכה להתמודד איתו. מהסקר עולה עוד שנושא תאונות הדרכים נתפס כמדאיג ביותר. רוב המשיבים (95%) טענו כי הם "מודאגים" ו-"מאוד מודאגים" ממצב תאונות הדרכים.
כשנתבקשו הנשאלים להעריך את מצב הבטיחות בכבישים, כרבע (23%) טענו כי המצב בכבישים פחות בטוח ביחס לשנת 2010 ו-57% טענו כי לא חל שינוי במצב הכבישים בשנת 2011 לעומת שנת 2010.
כשנשאלו מהן הציפיות לשנת 2012 בנושא הבטיחות בכבישים, כמחצית מהנשאלים (49%) העריכו כי המצב יהיה ללא שינוי ו-20% העריכו כי המצב יהיה פחות בטוח בכבישים. כשנשאלו מהן הפעולות שיכולות להפחית את כמות תאונות הדרכים, הנשאלים השיבו כי שיפור התשתיות, חינוך, אכיפה, הכשרה וענישה, יכולים להפחית את מספר תאונות הדרכים. בנושא התקציב שהממשלה מעבירה לתחום הבטיחות בדרכים, מרבית הציבור (53%) טוענים כי התקציב שמספקת הממשלה לנושא הבטיחות בדרכים אינו מספיק.
שמואל אבואב מנכ"ל עמותת אור ירוק: "מפחיד לגלות ש-60% מהציבור מעריך שהוא יהיה מעורב בתאונת דרכים בשנה הקרובה. לכן, על הממשלה לפעול מיידית להקצאת משאבים לתשתיות ולאכיפה משטרתית מוגברת, כדי להפוך את הכבישים ליותר בטוחים".
בירושלים, בצפון ובשרון חוששים שבשנה הקרובה יהיו מעורבים בתאונת דרכים. 64% מתושבי ירושלים, הצפון ובשרון חוששים שבשנה הקרובה יהיו מעורבים בתאונת דרכים. 58% מתושבי המרכז והדרום, חוששים שבשנה הקרובה יהיו מעורבים בתאונת דרכים.
יותר מרבע מהנשאלים בחיפה והצפון מאמינים כי השנה האחרונה הייתה פחות בטוחה בכבישים. 28% בחיפה והצפון, מאמינים כי השנה האחרונה הייתה פחות בטוחה בכבישים. 26% באזור תל אביב והמרכז, מאמינים כי השנה האחרונה הייתה פחות בטוחה בכבישים. 22% באזור ירושלים, מאמינים כי השנה האחרונה הייתה פחות בטוחה בכבישים. 19% באזור השרון והדרום, מאמינים כי השנה האחרונה הייתה פחות בטוחה בכבישים.
תושבי ירושלים והצפון, מעריכים כי מצב הכבישים בשנה הקרובה יהיה פחות בטוח. 30% מתושבי ירושלים והצפון, מעריכים כי בשנה הקרובה מצב הכבישים יהיה פחות בטוח. 20% מתושבי המרכז, מעריכים כי בשנה הקרובה מצב הכבישים יהיה פחות בטוח. 12% מתושבי הדרום, מעריכים כי בשנה הקרובה מצב הכבישים יהיה פחות בטוח. 10% מתושבי השרון, מעריכים כי בשנה הקרובה מצב הכבישים יהיה פחות בטוח.
סקר עמדות הציבור מראה כי 80% מהנשאלים טוענים כי לא חל שום שינוי לטובה במצב הבטיחות בכבישים. נושא הבטיחות בדרכים נתפס כבעיה חמורה של מדינת ישראל. ניתן לשפר את מצב הבטיחות בכבישים על ידי שילוב כוחות והקצאת משאבים רבים יותר לתשתיות דרך בטיחותיות. על המדינה להשקיע משאבים בחינוך, בהסברה ובאכיפה מוגברת, כדי להילחם בתאונות הדרכים.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות