י' טבת התשפ"ה
10.01.2025
"סיכון של ממש לבריאות הציבור"

האם הסיגריות האלקטרוניות יאסרו לשיווק בישראל

בעקבות הדיווחים האחרונים אודות תחלואה ותמותה כתוצאה משימוש בסיגריות אלקטרוניות והעליה הדרמטית בשימוש בסיגריות אלקטרוניות בארה"ב בקרב בני נוער, וההשלכות האפשריות לגבי בני הנוער בישראל, מנכ"ל משרד הבריאות הורה לבחון כלים משמעותיים יותר לאיסור שיווק מוחלט של סיגריות אלה בישראל 

האם הסיגריות האלקטרוניות יאסרו לשיווק בישראל
סיגריה אלקטרונית צילום: פלאש90

במשרד הבריאות בוחנים אמצעים לאיסור שיווק מוחלט של סיגריות אלקטרוניות בישראל ובאופן מיידי של סיגריות אלקטרוניות בטעמים.

בישיבה שכינס לאחרונה מנכ"ל המשרד משה בר סימן טוב והדרג המקצועי במשרד, בעקבות הדיווחים האחרונים אודות תחלואה ותמותה כתוצאה משימוש בסיג"א והעליה הדרמטית בשימוש בסיגריות אלקטרוניות בארה"ב בקרב בני נוער, וההשלכות האפשריות לגבי בני הנוער בישראל, המנכ"ל הורה לבחון כלים משמעותיים יותר לאיסור שיווק מוחלט של סיג"א בישראל או הגבלות אחרות, ובראשן איסור שיווק בטעמים.

בתיקון לחוק אשר אושר בחודש דצמבר האחרון, נקבעו מגבלות ואיסורים על שיווק סיגריות אלקטרוניות ובכלל זה איסור מקיף על פרסום סיגריות אלקטרוניות, איסור מכירה לקטינים ועוד. כמו כן איסורים הנוגעים לחובת אריזות אחידות, אזהרות לסיגריות אלקטרוניות ואיסור הצגת סיגריות אלקטרוניות למכירה. הוראות אלו ייכנסו לתוקף בינואר 2020.

בנוסף, נקבעו לחוק תנאים לייצור ולשיווק של סיגריה אלקטרונית, מחסנית וחומר מילוי, הכוללים איסור על שיווק סיגריה אלקטרונית, מחסנית או חומר מילוי בריכוז ניקוטין העולה על 20 מיליגרם למיליליטר.

כעת ולאור הדיווחים האחרונים, משרד הבריאות בוחן החמרת המגבלות והאיסורים, לרבות באמצעות הטלת צו זמני לאיסור השיווק עד להשלמת הליכי החקיקה. המנכ"ל הורה לא להמתין לחקיקה ראשית דרך הכנסת ועבודת הוועדות הפרלמנטריות, ולנסות לאפשר איסור מחמיר כגון איסור מוחלט לשיווק, עד שהדבר יתאפשר בחקיקה ראשית- דרך הכנסת, שתתכנס.

"אני קורא לציבור לא לחכות לצווים וחקיקה ופשוט להימנע מצריכה של חומרים מזיקים לבריאות כמו סיגריות לסוגיהן השונים ולא ללכת שולל אחר הבטחות לא מבוססות על נזקים מופחתים של סיגריות אלקטרוניות" אמר משה בר סימן טוב, מנכ"ל משרד הבריאות. "לצערי אנו עדים לסיכון של ממש לבריאות הציבור מהשימוש ההולך וגובר ברמה העולמית במוצרים כגון אלה. גל התחלואה האחרון בארצות הברית צריך לשמש תמרור אזהרה לכל רשויות הבריאות בעולם לנהוג כלפי אמצעים אלה בחומרה המירבית".

בתגובה לפרסום ההודעה, נמסר מפורום יצרני ויבואני מוצרי האיוד, כי "בישראל מתים מדי יום 24 אנשים כתוצאה מעישון סיגריות בוערות. ארגוני בריאות ברחבי העולם מעודדים מעשנים בגירים לעבור לאיוד סיגריה אלקטרונית - ללא טבק וללא בעירה - כחלופה פחות מזיקה עבורם. הקריאה התמוהה להפסקת השיווק של סיגריות אלקטרוניות בעוד שסיגריות בוערות ממשיכות להימכר, תנציח את העישון בקרב מיליון המעשנים הבגירים בישראל".

מנכ"ל אלן קאר ישראל, אסף אשכנזי אמר כי "משמח לגלות שמשרד הבריאות הבין את מה שאנו צועקים כבר במשך תקופה ארוכה. הסיגריה האלקטרונית היא לא יותר מאשר זאב בעור של כבש. מדובר בעוד מניפולציה של חברות הטבק, המנסות בכל דרך אפשרית להגדיל את מעגל המכורים לניקוטין. בשנות ה-30 הם פירסמו רופאים ממליצים, בשנות ה-60 הם המציאו את הפילטר, בשנות ה-70 את סיגריות ה"לייט", ובעשור אחרון הם מפתחים את הסיגריה האלקטרונית המשאירה את המעשנים במעגל המכורים".

סיגריות אלקטרוניות משה בר סימן טוב

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}