חורפי ובריא • מרק בטטה חלבי
נמאס לך מסופגניות ולביבות? • למה שלא תלכי על מרק חם, בריא וחורפי? לבריאות, לשמירה על המשקל ולגיוון התפריט • קבלי: מרק קרם בטטה חלבי
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ"ו כסלו התשע"ב
- 1 תגובות
לשף מלון 'פרימה רויאל', מרואן עליאן, יש רעיון מעניין שיגוון לך את 'תפריט החנוכה'. טעים, לא משמין, וגם בריא.
מרק קרם בטטה וארטישוק ירושלמי
8 מנות
100 גרם חמאה
6 כפות שמן קנולה
6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים (קוביות)
5 – 6 ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוכים (קוביות)
בצל גדול קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
2 ליטר מרק ירקות צח
מלח, פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט מגורר
2 כפות סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
• ממיסים בסיר את החמאה עם השמן, מוסיפים את הבצל ומאדים מעט, מוסיפים את תפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי.
• מתבלים במלח , פלפל, סוכר ואגוז מוסקט, מאדים בסיר מכוסה על אש נמוכה כ 10 דקות, מערבבים מידי פעם.
• מוסיפים את המרק הצח ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש נמוכה עד שהירקות רכים (במיוחד הארטישוק הירושלמי).
• מרסקים בבלנדר, מוסיפים את השמנת המתוקה מערבבים ומביאים לרתיחה.
להגשה:
מקשטים עם עירית קצוצה ואגוזי מלך קלויים.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות