י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

מתכון בבריאות ושמחה: סופגניות וניל אפויות

אחד המאכלים שהכי מאפיינים את חנוכה - הן הסופגניות. על פי רוב ספוגות בשמן ומטוגנות מכל הכיוונים. אורה ארגוב עם מתכון מדהים לסופגניות אפויות, שיורידו לכם קצת את נקיפות המצפון בביס הבא

מתכון בבריאות ושמחה: סופגניות וניל אפויות
אורה ארגוב

 


החומרים:

6 כוסות קמח.
1/2 כוס סוכר.
2 כפות שמרים יבשים.
2 ביצים.
2 כפות ויסקי או קוניאק.
100 מחמאה או חמאה מומסת.
1/4 כפית גרידת תפוז או לימון.
1 ןחצי כוס מים מהברז.
2 כפות אינסטנט וניל.

ההכנה:

ללוש היטב את הבצק, לכסות בשקית ניילון ולתת התפחה של שעה וחצי.
לחלק את הבצק ל-18 כדורים. כל כדור לכדרר ולהניח להתפחה חוזרת של שעה לפחות.
להכניס לתנור שחומם מראש 170 מעלות - עד הזהבה.
לצנן היטב ולמלא. אפשרויות: ריבת חלב, גנש שוקולד, ריבה.
לפזר אבקת סוכר ולהגיש.

סופגניות אפויות חג החנוכה מאכלי חג החנוכה אורה ארגוב

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}