י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

תשעת הימים: ומה עם פיצה לארוחת צהריים?

נמאס לכן מהדגים? • רוצות קצת גיוון? • מה דעתכן על פיצה לארוחת- צהריים? • גם בצק, גם רוטב וגם גבינה • פיצה איטלקית משובחת • מתכון מיוחד

תשעת הימים: ומה עם פיצה לארוחת צהריים?



קיצ'נאייד הוא שם של פירמה למכשירי חשמל, אלא שלחברה יש גם 'שפית בית', שזהו כבר המתכון השני אותה שיגרה לי בעיצומם של 'תשעת הימים'.

היא, מן הסתם, מתכוונת שתערבלו את הבצק במיקסר של החברה, אני מתכוונת לתת לכן מתכון מנצח.

לבצק

2 כוסות קמח

2 כפות שמרים יבשים

1 כף שמן זית

3/4 כוס מים פושרים

1 כף מלח

1 כפית סוכר



לרוטב

500 גר' עגבניות משומרות/רסק עגבניות

5 כפות שמן זית

4 שיני שום כתושות

1 כף סוכר

1 כפית אורגנו

מלח ופלפל

1 כוס מים

גבינת מוצרלה/גבינת עמק מפוררת

תוספות לפי הטעם; זיתים, פטריות, תירס וכו'.


אופן ההכנה:

1. מנפים את הקמח לקערה יוצרים גומה ומוסיפים את שאר החומרים.

2. מעבדים לבצק 10 דק' לפחות במהירות איטית במיקסר קיצ'נאייד, בעזרת וו לישה, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מעבדים עוד קצת ביד להוצאת אויר.

3. מניחים בקערה משומנת עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות.

5. בינתיים מכינים את הרוטב; מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את השום עד שעולה ניחוח אך מבלי שישחים.

6. מוסיפים עגבניות, סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מוסיפים אורגנו מלח, ופלפל , מנמיכים את הלהבה עד שיסמיך ומצננים לפני השימוש.

7. משטחים את הבצק לעלה בעזרת הידיים בהתאם לגודל התבנית (לא צריך קמח) ומניחים על תבנית משומנת. דוקרים בעזרת האצבעות גומות בבצק. שופכים מרוטב העגבניות ומפזרים מעל גבינת מוצרלה ותוספות לפי הטעם.

8. אופים כרבע שעה, 20 דקות, עד שהקצוות משחימים והתחתית מוזהבת.

© המתכון באדיבות שמרית גולדברג צפדיה- שפית בית קיצ'נאייד

תורה

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}