גם מוס, גם שוקולד, גם קפה • מתכון מתוק
אוהבות מוס? אוהבות כוס קפה? אז למה, בעצם, לא לשלב ביניהם? • רשת מסעדות 'פאפאגאיו' מציעה מתכון למוס שוקולד וקפה - והתוצאה משובחת
- תמי גיל, בחדרי חרדים
- כ"ה תמוז התשע"א
החומרים (ל- 15 קוקוטים קטנים מס' 8):
125 גר' סוכר
125 סמ"ק מים (חצי כוס מידה)
כף דבש
כף שטוחה נס קפה
5 חלמונים
550 גר' שוקולד מריר
3 מיכלים שמנת ריצ' 750 סמ"ק (לפרווה) או שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מבשלים בסיר את הסוכר, מים, דבש וקפה עד רתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל לעוד 1-2 דקות עד שהנוזלים מתאדים ונוצר סירופ סמיך.
בינתיים ממיסים בקערה מעל מים חמים את השוקולד, מקציפים את החלמונים עד לקבלת קצף בהיר ותפוח - ומוסיפים בזרם דק את סירופ הסוכר לקצף החלמונים.
מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים. מקציפים את השמנת לקצף רך ומקפלים את תערובת השוקולד לקצפת.
לזלף בקוקוטים ולהקפיא ל- 8 שעות לפחות.
רכיבים לרוטב השוקולד:
1 שמנת ריצ' 250 סמ"ק (לפרווה) או שמנת מתוקה.
200 גר' שוקולד מריר.
אופן ההכנה:
לחמם את השמנת עד לסף רתיחה לשפוך על השוקולד ולערבב לקרם חלק.
הרכבת המנה:
לקלף את הקוקוט ולשחרר את המוס להניח בצלחת ולשפוך מעל את הרוטב.
לקשט בפירות טריים.
המתכון באדיבות רשת המסעדות 'פאפאגאיו'
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות