י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

גם מוס, גם שוקולד, גם קפה • מתכון מתוק

אוהבות מוס? אוהבות כוס קפה? אז למה, בעצם, לא לשלב ביניהם? • רשת מסעדות 'פאפאגאיו' מציעה מתכון למוס שוקולד וקפה - והתוצאה משובחת

גם מוס, גם שוקולד, גם קפה • מתכון מתוק



החומרים (ל- 15 קוקוטים קטנים מס' 8):

125 גר' סוכר
125 סמ"ק מים (חצי כוס מידה)
כף דבש
כף שטוחה נס קפה
5 חלמונים
550 גר' שוקולד מריר
3 מיכלים שמנת ריצ' 750 סמ"ק (לפרווה) או שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מבשלים בסיר את הסוכר, מים, דבש וקפה עד רתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל לעוד 1-2 דקות עד שהנוזלים מתאדים ונוצר סירופ סמיך.

בינתיים ממיסים בקערה מעל מים חמים את השוקולד, מקציפים את החלמונים עד לקבלת קצף בהיר ותפוח - ומוסיפים בזרם דק את סירופ הסוכר לקצף החלמונים.

מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים. מקציפים את השמנת לקצף רך ומקפלים את תערובת השוקולד לקצפת.

לזלף בקוקוטים ולהקפיא ל- 8 שעות לפחות.

רכיבים לרוטב השוקולד:

1 שמנת ריצ' 250 סמ"ק (לפרווה) או שמנת מתוקה.

200 גר' שוקולד מריר.

אופן ההכנה:

לחמם את השמנת עד לסף רתיחה לשפוך על השוקולד ולערבב לקרם חלק.

הרכבת המנה:

לקלף את הקוקוט ולשחרר את המוס להניח בצלחת ולשפוך מעל את הרוטב.
לקשט בפירות טריים.


המתכון באדיבות רשת המסעדות 'פאפאגאיו'

תורה

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}