י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

4 כוסות? צריך לדעת איך לבחור • טיפים

הניקיון בעיצומו, אבל במרכולים כבר מסדרים את יינות הפסח על המדפים • היכן כדאי לקנות? איזה יין מתאים לכם? איזו כוס? איך מוזגים? ואיך מאחסנים?

סוביניון בלאן 2010 מסדרת כריזמה - "יקב ארזה"
סוביניון בלאן 2010 מסדרת כריזמה - "יקב ארזה"



• רצוי לקבוע מראש את הסכום לרכישת יין. לקבוע מה התקציב אותו מעוניינים להשקיע בקניית היין ולוודא קנייה של יין איכותי במחיר אטרקטיבי.

• כדאי לקנות יין בלי לחץ של זמן. מומלץ להגיע לחנות היין בלי להיות לחוצים בזמן ובלי לדאוג לחנייה.

• מומלץ להתאים את היין לאופי וסוג האירוע. כדאי גם להתחשב בעונת השנה.

• מומלץ לרכוש יין בחנויות המתמחות או ברשתות שיווק – רצוי מאוד לרכוש בחנויות המאחסנות את היין בתנאים אופטימאליים המבטיחים את שמירת האיכות. רצוי לוודא שהיין הוא של יקב איכותי.

• בדרך כלל, כל חנות יין המכבדת את עצמה מציעה טעימות של יין. במידה ומתאפשר מומלץ לטעום לפני קבלת ההחלטה.

• חשוב לבדוק את גובה היין בבקבוק, לבדוק את המרחק שבין היין לפקק ולתת עדיפות ליין שגובה פני היין מעל 4 סנטימטר מהפקק.

• לאחר הקניה חשוב מאד לשים את היין במקום מוצל.

שיראז 2009 מסדרת כריזמה - "יקב ארזה"צילום: שיראז 2009 מסדרת כריזמה - "יקב ארזה"
שיראז 2009 מסדרת כריזמה - "יקב ארזה"


כיצד בוחרים את כוסות היין?

• כדאי לקנות כוס שקופה וצלולה עשויה מזכוכית עדינה ובעלת נפח גדול.

• ליין לבן מומלץ להצטייד בכוס בעלת נפח קטן יותר עם רגלית ארוכה. יין לבן מגישים קר, לכן אוחזים את הכוס ברגל.

• לשתיית יין אדום מומלץ לרכוש כוס בעלת נפח גדול יותר, עם רגלית קצרה, המאפשרת ליין "לנשום" ולשחרר את הארומה וטעמים.

• לשתיית שמפנייה – מומלץ להשתמש בכוס רחבה ופתוחה או כפי שנהוג כיום, כוס גבוהה וארוכה המאפשרת שמירה טובה של בועות המשקה.

• לשתיית ברנדי, מומלץ להתאים כוס עם פתח גביע קטן ורגלית קצרה מאוד. אוחזים את הכוס כך שכף היד עוטפת את הכוס ומחממת את הברנדי.

קדנזה מוסקט 2010 - "יקב ארזה"צילום: קדנזה מוסקט 2010 - "יקב ארזה"
קדנזה מוסקט 2010 - "יקב ארזה"


איך מוזגים? כיצד שותים?

• מוזגים יין עד חצי כוס או שלושת רבעי הכוס.

• מומלץ לקרר יין אדום כחצי שעה לפני הגשתו, עד לטמפרטורה של כ-17 מעלות.

• יש למזוג היין מספר דקות לפני ההגשה.

• לטעימת היין, שלושה שלבים: התבוננות (צבע, סמיכות), הרחה (ארומה, בוקה) ולבסוף טעימה.

ואיך מאחסנים?

• מומלץ לאחסן בקבוק יין בשכיבה במקום קריר ואפל. אחסון היין בעמידה עלול לגרום לפקק השעם להתייבש, להקשות על החליצה או לפגוע באיכות היין.

• מומלץ לרכוש מקרר יין ולאחסן בו את היין. האקלים הישראלי אינו מאפשר שמירה על יין לאורך שנים.

• בקבוק יין שנפתח ועשו בו שימוש, יש לאחסן בעמידה ובקירור, כדי לשמור על איכותו.

הטיפים באדיבות "יקבי ארזה"

תורה

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 10 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}