כך תשפרי את ביצועייך בתחום האפיה • כנסי
את מוצאת את עצמך מתלבטת: מה להוסיף לתפריט • עוד סלט? מאפה? או חלה מיוחדת • הנה טיפים שישרתו אותך
- אפרת עמירן
- י' סיון התשע"ד
קיצ'נאייד
טיפים לבישול ואפייה
שלב ההקצפה:
• ראשית יש להפריד חלמונים מחלבונים כאשר הביצים קרות.
• חלבונים –יש להקציף בטמפרטורת החדר. יש לשים לב שלא תהיה אפילו טיפה אחת של חלמון או שומן בכלי ההקצפה.
• יש להקפיד שלא להקציף בכלים מפלסטיק אלא ממתכת (שומן נוטה להידבק לכלי פלסטיק)
• יש להקציף את הביצים בטמפרטורת החדר. מומלץ להשתמש במקצף בעל עוצמת כוח גבוהה, כדוגמת מיקסר קיצנאייד שהינו בעל עוצמה של 0.5 כ"ס.
• הוצאת חלמון שנפל לחלבון- לוקחים חצי קליפת ביצה שבורה ומקרבים אותה לטיפת החלמון הסוררת ו"דגים" את אותה טיפת החלמון. לא להאמין, אבל הטיפה כאילו "נשאבת" פנימה.
• כדי לקבל קצף לבן וקשה במיוחד, אפשר להוסיף בעת ההקצפה מעט קורנפלור או אבקת סוכר ומיץ לימון.
שלב ההקצפה:
• ראשית יש להפריד חלמונים מחלבונים כאשר הביצים קרות.
• חלבונים –יש להקציף בטמפרטורת החדר. יש לשים לב שלא תהיה אפילו טיפה אחת של חלמון או שומן בכלי ההקצפה.
• יש להקפיד שלא להקציף בכלים מפלסטיק אלא ממתכת (שומן נוטה להידבק לכלי פלסטיק)
• יש להקציף את הביצים בטמפרטורת החדר. מומלץ להשתמש במקצף בעל עוצמת כוח גבוהה, כדוגמת מיקסר קיצנאייד שהינו בעל עוצמה של 0.5 כ"ס.
• הוצאת חלמון שנפל לחלבון- לוקחים חצי קליפת ביצה שבורה ומקרבים אותה לטיפת החלמון הסוררת ו"דגים" את אותה טיפת החלמון. לא להאמין, אבל הטיפה כאילו "נשאבת" פנימה.
• כדי לקבל קצף לבן וקשה במיוחד, אפשר להוסיף בעת ההקצפה מעט קורנפלור או אבקת סוכר ומיץ לימון.