י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

ניוקי תפוחי אדמה ברוטב פטריות חורש

מתכון חג מיוחד לכבוד שבועות: ניוקי תפוחי אדמה עם יין לבן, שמנת ורוטב פטריות

צילום: Shutterstock
צילום: Shutterstock

חומרים ל-4 מנות:

500 גרם ניוקי של שטראוס
25 גרם חמאה
2 שיני שום פרוסות
ענף קורנית (תימין)
1/3 כוס יין לבן
150 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות דק
150 גרם פטריות פורטובלה, פרוסות דק
150 פטריות ירדן שטוחות, פרוסות דק
2 מיכלים של שמנת מתוקה
מלח, פלפל
אגוז מוסקט
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1.מכינים את הניוקי: מחממים שמן עמוק ומטגנים בו את הניוקי (גם כשהוא קפוא), עד הזהבה. מוציאים מהשמן ומעבירים לנייר סופג.

2.מכינים את הרוטב: מחממים חמאה במחבת. מוסיפים שום פרוס וקורנית, ומאדים כדקה.

3.מוסיפים את הפטריות הפרוסות, וממשיכים להקפיץ כ-3 דקות.

4.מוסיפים למחבת יין לבן. מאדים דקה ומוסיפים את השמנת.

5.מבשלים על אש נמוכה ומשגיחים שהנוזל לא יגלוש. מצמצמים עד שנותר רק 1/3 מכמות השמנת. ממליחים ומפלפלים.

6.מוסיפים את הניוקי המטוגן אל הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.


חג אוכל שבועות חלבי מתכוני

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}