י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

מתכון פורים: דג סלמון בשומשום שחור

הדג שיכול לפאר את משלוח המנות ולהתאים לסעודת החג • סלמון בשומשום שחור, באדיבות נדב מרום, שף ראשי בקפה גרג • איזה רכיבים צריך ואיך מכינים

מתכון פורים: דג סלמון בשומשום שחור



רכיבים:

250 גרם פילה סלמון עם העור, נקי מאידרות
מלח פלפל
1 כפית פטרוזיליה ושום כתושים יחד עם מעט שמן
שומשום קלוי מעורב עם שומשום שחור
2 כפות שמן לטיגון

רוטב:

2 כפות רוטב טריאקי
קורט קטן צ׳ילי חריף גרוס
1 כפית בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

• לחמם תנור ל-200 מעלות

• לחצות את נתח הסלמון לאורכו עד העור, מבלי לחתוך את העור.

• לפתוח את הסלמון בצורת ״פרפר״, כך שחלק העור יהיה נסתר בתוך הקיפול.

• לתבל את הדג במלח, פלפל ובמחית הפטרוזיליה והשום.

• לטבול את הדג בתערובת השומשום בעדינות, עד שיהיה מכוסה ככל הניתן.

• לשים שמן במחבת טפלון ולצרוב את הדג כאשר השמן חם.

• לאחר שהשומשום קיבל צבע יפה, להכניס לתנור ל-5 דקות נוספת.

• לערבב במחבת את רכיבי הרוטב ולהגיש את הדג עם הרוטב מעל.
סלמון שומשום פסח נדב מרום קפה גרג

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}