י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

מיוחד לימות החורף: צורוס ורוטב שוקולד חם

החורף מזמין אותנו להכין מאכלים חמים • לצד המרק ושאר התבשילים המהבילים, הכיני גם ממתק חמים לקינוח? • מתכון מקורי של צורוס ורוטב שוקולד חם, ללא טיגון

מיוחד לימות החורף: צורוס ורוטב שוקולד חם



צורוס ורוטב שוקולד חם ללא טיגון

חומרים (30 יחידות):

125 מ"ל מים
125 גרם חמאה
125 מ"ל חלב
170 גרם קמח
10 גרם סוכר
5 ביצים
1 גרם מלח

חומרים לרוטב שוקולד:

250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה 32%
260 גרם שוקולד מריר משובח
קורט מלח
קינמון לעיטור

אופן ההכנה:

• הכנת הבצק: מרתיחים בסיר את החלב, המים, החמאה, המלח והסוכר.

• כשהתערובת רותחת, מוסיפים בבת אחת את כל הקמח, ומערבבים ביסודיות בעזרת כף עץ - עד שהעיסה נפרדת מהדפנות.

• ממשיכים לערבב במרץ עוד כמה דקות - עד שיתקבל בצק יבש וחלק - ומניחים את מסת הבצק להתקרר כ-10 דקות.

• מוסיפים את הביצים בהדרגה (כל אחת עד שהיא נבלעת במסה), עד לקבלת מסה נוזלית מעט.

• מוזגים למחבת מולטי שף בעזרת מצקת קטנה עיגולים קטנים ונחמדים.

• הופכים רק לאחר שנוצרות בועות קטנות, ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.

• הכנת הרוטב: מחממים בסיר את כל המרכיבים יחד, מלבד השוקולד, עד סף רתיחה. מוסיפים שוקולד ומערבבים על להבה בינונית למשך כמה דקות עד שנוצר רוטב אחיד, סמיך ומבריק.

• הרכבת המנה: מערבבים בצלחת מעט סוכר וקינמון, מגלגלים את הצ'ורוס בתערובת ומניחים על צלחת הגשה. יוצקים את רוטב השוקולד לקערית ומגישים לצד הצורוס, טובלים ונהנים.

באדיבות רשת קואופ שופ - רשת הסופרמרקטים השכונתית המקדמת אורח חיים נכון יותר בקהילה ובבית.

חורף צורוס שוקולד רוטב קואופ שופ

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}