י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

לימים הקרים: חריימה של פורל

קבלו מתכון שיחמם לכם את החורף באדיבות השף יניב פרטוש • מהמים הקרירים של חוות הדן שבצפון היישר אל הסיר שבמטבחך • עם הרבה תבלינים, כוסברה צ'ילי ושום

צילום: אסף רונן
צילום: אסף רונן



חריימה של פורל - מתכון ל- 4 סועדים.

מצרכים:

3 דגי פורל שלמים גדולים.

1 ראש שום קלוף ופרוס לפרוסות

3 כפות פפריקה מתוקה

1 כפית פלפל צ'ילי גרוס יבש

1 פלפל ירוק חריף פרוס לעיגולים

1 גמבה פרוסה לרצועות

1 לימון פרוס לפרוסות עם הקליפה

כפית גדושה כמון

1/2 צרור כוסברה טרייה

מלח לפי הטעם

מיץ מחצי לימון קטן

1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:

• מסירים ראש וזנב מהדג ולחלק ל 3 נתחים. מטגנים את פרוסות השום, מוסיפים את הפלפל הירוק והגמבה וממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות. מוסיפים את הפפריקה, הצ'ילי והכמון ומטגנים כדקה נוספת.

• מוסיפים את פרוסות הלימון, מיץ הלימון וכוס מים ומבשלים רבע שעה לפחות בסיר מכוסה.

• מתבלים במלח, טועמים ומשפרים טעם. מכניסים את הדגים לסיר ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה.

• מוסיפים את הכוסברה ומורידים מהאש.
פורל חורף חריימה יניב פרטוש דגי הדן

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}