צריכה מוגברת מהתבלין המוכר הזה עלולה לגרום להזיות ולמוות
התבלין הפופולרי שמסתיר בתוכו סכנות בריאותיות לא פשוטות - האמת המדהימה על הטעם הנפלא שעלול להוביל להזיות וחלילה גם למוות | | ד״ר מאיה רוזמן מסבירה
- ליפא גינסברגר
- כ"ג טבת התשפ"ה
אז מה אתם אומרים על אגוז המוסקט? זה אחד התבלינים הנפוצים והמוכרים ביותר, אבל האם באמת אתם יודעים מה מסתתר מאחוריו? ד"ר מאיה רוזמן חושפת לנו את הסודות המפתיעים של אגוז המוסקט.
תודו שאתם מכירים את אגוז המוסקט היטב - הוא אחד התבלינים הנפוצים בארונות התבלינים שלנו. אבל האם אתם יודעים שמאחורי הטעם הנפלא והריח המשכר שלו, מסתתרות סכנות בריאותיות לא פשוטות? כן, אתם לא טועים - אגוז המוסקט, שנחשב לתבלין מרפא במסורות רפואיות עתיקות, עלול להוביל להזיות, בחילות ואפילו חלילה גם למוות.
ד"ר מאיה רוזמן, מומחית לתזונה ובריאות, בידיעה שפורסמה במעריב, חושפת את האמת המדהימה על אגוז המוסקט. "החומר הפעיל העיקרי בו, מיריסטיצין, הוא תרכובת פסיכואקטיבית שבמינונים גבוהים עלולה לגרום להזיות, בחילות, התייבשות, כאבים ואף למוות", היא מסבירה.
אגוז המוסקט היה תבלין נדיר ויקר מאוד באירופה של ימי הביניים והרנסנס, ואפילו שימש כסטטוס חברתי בקרב העשירים. אבל עכשיו, כשהוא נפוץ בבישול שלנו, חשוב להיזהר משימוש מוגזם בו. "צריכת אגוז מוסקט בכמויות העולות על המינון הקולינרי המקובל עלולה להוביל לתסמינים חמורים, כולל השפעות על מערכת העצבים המרכזית", מזהירה ד"ר רוזמן.
אז אם אתם אוהבים את הטעם המיוחד של אגוז המוסקט, הקפידו להשתמש בו בכמויות מתונות בלבד. כי מה שנראה כתבלין חף מפשע, עלול להסתיר בתוכו סכנות בריאותיות לא פשוטות. רוצים לדעת עוד? הצטרפו לניוזלטר החדש של ד"ר מאיה רוזמן - שם היא משתפת מידע מעניין על נושאי בריאות, תזונה וטיפים לאורח חיים בריא. כל מוצאי שבת, ישירות למייל שלכם.
לבריאות!
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות