המזון שעלול לגרום לבעיות זיכרון והזדקנות מוקדמת של המוח
התזונה שלכם עלולה להשפיע על הזיכרון והיכולות הקוגניטיביות - מומחים חושפים את הסכנות הנסתרות במאכלים הנפוצים ביותר
- ליפא גינסברגר
- כ"ג טבת התשפ"ה
בשנים האחרונות, מומחים רבים בתחום הבריאות והתזונה חוקרים את הקשר בין מה שאנו אוכלים לבין הבריאות והתפקוד הקוגניטיבי שלנו. והתוצאות מדהימות: התזונה שלנו משפיעה לא רק על בריאותנו הפיזית, אלא גם על הזיכרון, ההתמודדות השכלית והיכולות המנטליות.
מחקר חדש שנערך באוניברסיטת הארווארד חושף ממצאים מדאיגים בנוגע לצריכת בשר אדום. על פי המחקר, אנשים שצורכים 20 גרם או יותר של בשר אדום מעובד, כמו קציצות בקר, קבב או המבורגר, נמצאים בסיכון מוגבר בכ-13% לפתח דמנציה בהשוואה לאלו שאינם צורכים בשר אדום בכמויות גבוהות, כך בידיעה שפורסמה ב'עכשיו 14'.
אך זה לא הכל. המחקר אף חשף כי צריכה מוגברת של בשר אדום מואצת את הזדקנות המוח ביותר משנה שלמה, וגורמת לפגיעות קוגניטיביות נוספות. כלומר, הבשר האדום לא רק מסכן את הזיכרון, אלא אף מזרז את הירידה בתפקודים השכליים.
לעומת זאת, המחקרים הראו כי אנשים שהחליפו את הבשר האדום בחלבון צמחוני, כמו אגוזים וקטניות, לא רק שהפחיתו את הסיכון לדמנציה בכ-19%, אלא גם גרמו להאטה של הזדקנות המוח בכמעט שנה וחצי.
מה גורם לכך שבשר אדום מהווה סיכון מיוחד לבריאות המוח? המומחים מייחסים זאת לכמות הגבוהה של שומן רווי ותרכובות אורגניות שהוא מכיל, והן עלולות להזיק למערכת העצבים.
"מחקרים ארוכים ורחבים חיוניים לחקר של מצבים כמו דמנציה", אומר ד"ר וואנג, חוקר במחלקה לתזונה באוניברסיטת הארווארד. "אנחנו ממשיכים לחקור את הקשר בין התזונה לבריאות המוח, והתוצאות הראשוניות מדאיגות ומעוררות מחשבה".
אז מה כן כדאי לאכול כדי להגן על הזיכרון והיכולות הקוגניטיביות? המומחים ממליצים להחליף את הבשר האדום בחלבון צמחוני, כמו אגוזים וקטניות. בנוסף, הם ממליצים להרבות באכילת פירות, ירקות, דגנים, שמן זית, אגוזים ודגים.
"התוצאות של המחקר מדגישות את החשיבות שיש לתזונה בשמירה על בריאות המוח והזיכרון", מסכם ד"ר וואנג. "אנו מקווים שהן יעודדו התייחסות רבה יותר לקשר הזה ויובילו לשינויים בהרגלי התזונה לטובת בריאות קוגניטיבית מיטבית".
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות