כ"ו טבת התשפ"ה
26.01.2025
מתכון מקורי

ארוחה חמה ומנחמת: קציצות טונה בקארי וסויה

בחורף, אין כמו ארוחה חמה ומפנקת, ובפרט כשהיא מגוונת ולא מוכרת לנו. כמובן שבמקביל נשמח שהארוחה גם תהיה מזינה וטעימה. הנה לכם מתכון מקורי ומיוחד מאת סטארקיסט, שיענה בדיוק על הצורך הזה

ארוחה חמה ומנחמת: קציצות טונה בקארי וסויה
סטארקיסט צילום: יח"צ

בסטארקיסט חתומים על דגל המצוינות ומחויבים להגיש מוצר מובחר, בטעם אנין ועם ערך תזונתי מוסף. 

חברת סטארקיסט הינה היחידה בארץ אשר דואגת לפיקוח צמוד בזמן הייצור בחו"ל תוך הקפדה על איכות חומר הגלם, וכך היא מבטיחה איכות מירבית במוצריה. תנאי גידול הדגה טבעיים וסביבת הדייג היא במעמקי האוקיינוס השקט וההודי - מים עמוקים הרחוקים ממקורות זיהום תעשייתיים.

סטארקיסט משתמשת במוצריה בנתחי הפילה בלבד – שהוא החלק האיכותי ביותר בדגי הטונה, אשר עוברים ניקוי ופילוט ידני.

כשרות: בד"ץ העדה החרדית.

 

מרכיבים:

מרכיבים לקציצות:

  • 2  קופסאות טונה סטארקיסט בשמן
  • 3  שיני שום כתושות
  • 1/4  כוס כוסברה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 1/2  כוס פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2  כפית צ'ילי גרוס
  • 1/2  כפית ג'ינג'ר מגורר
  • תרסיס שמן

מרכיבים לרוטב הקארי:

  • 1 כוס חלב קוקוס
  • 3 בצל ירוק חתוך גס
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 2 כפות מחית קארי בצבע שאוהבים
  • 3 כפות שמן שומשום
  • 1/2  כוס מים

להגשה:

  • כוסברה קצוצה, אורז לבן

ההכנה:

  1. בקערה מערבבים היטב את מרכיבי קציצות הטונה, מניחים על תבנית עם נייר אפייה קציצות קטנות ושטוחות מעט ומשמנים בתרסיס שמן, אופים כ- 30 דקות ב- 180 מעלות.
  2. במחבת רחבה מניחים את מחית הקארי ומחצית מחלב הקוקוס ופותחים את מחית הקארי עד שהיא נמסה. מוסיפים את חלב הקוקוס, מוסיפים את שמן השומשום ואת שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים.
  3. מוסיפים את המחצית השנייה של חלב הקוקוס ורבע כוס מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומוסיפים את קציצות הטונה לחמש דקות בישול .
  4. מגישים עם כוסברה מעל ולצד אורז.

 

סטארקיסט

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}