פשוט וקל להכנה
מתכון מושלם לפאי אגסים שקדים וקינמון
מתכון לפאי אגסים, חמים וריחני, עם בצק פריך ואגסים עסיסיים בציפוי שקדים וקינמון. מתכון קל להכנה, מושלם לאירוח או סתם לפינוק ביתי. בהגשה לצד כדור גלידה או קצפת תקבלו מנת קינוח יוקרתית ומלאת טעם
- מירב מלכה
- ט"ז טבת התשפ"ה
פאי אגסים צילום: מירב מלכה
מתכון מושלם לפאי אגסים שקדים וקינמון / מירב מלכה
המצרכים לפאי אגסים שקדים וקינמון:
לבצק:
- 100 גרם חמאה/מחמאה מומסת
- 1.5 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
למילוי:
- 3 אגסים פרוסים עם קליפה (מומלץ אגסים מזן קוסציה או נאשי)
- 1 כוס שקדים פרוסים
- 2 כפות סוכר חום (לפיזור על האגסים)
- 1 כפית קינמון (לפיזור על האגסים)
- 1 כף סוכר לבן (לפיזור מעל הפאי לפני האפייה)
- 1/4 כפית קינמון (לפיזור מעל הפאי לפני האפייה)
אופן ההכנה לפאי אגסים שקדים וקינמון:
- מחממים תנור מראש ל-170 מעלות במצב סטטי.
- ממיסים את החמאה/מחמאה.
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסוכר. מוסיפים את החמאה המומסת, הביצה ותמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת בצק רך ונעים.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים: 3/4 מהכמות לשימוש כבסיס ו-1/4 מהכמות בצד למילוי.
- משטחים את החלק הגדול של הבצק בתבנית פאי משומנת (מומלץ תבנית בקוטר 24-26 ס"מ).
- מסדרים את פרוסות האגסים על גבי הבצק המשוטח.
- מערבבים בקערה קטנה את הסוכר החום והקינמון ומפזרים באופן אחיד על האגסים.
- מפוררים את רבע הבצק שנותר לחתיכות קטנות ומפזרים מעל האגסים.
- מפזרים מעל הכל את כף הסוכר הלבן ואת רבע כפית הקינמון הנוספת.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך כ-50 דקות, או עד שהבצק מזהיב והאגסים מתרככים.
- מצננים מעט לפני ההגשה. מומלץ להגיש חם לצד כדור גלידת וניל או קצפת.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות