ט' טבת התשפ"ה
09.01.2025
בריאות וטעימות

מתכון לסופגניות אפויות חלביות

מי אמר שאי אפשר להכין סופגניות בריאות? קבלו מתכון מעולה לסופגניות חלביות אפויות וטעימות שמתאימות במיוחד לכבוד חג החנוכה – כך מכינים אותן

מתכון לסופגניות אפויות חלביות
סופגניות אפויות צילום: מירב מלכה

מתכון לסופגניות אפויות חלביות / מירב מלכה.

המצרכים לסופגניות אפויות חלביות:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2כפות שמרים יבשים
  • 5 כפות סוכר
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כוסות חלב פושר
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1.5 כפות מלח
  • 1/4 כוס שמן

למילוי:

  1. ממרח אגוזים
  2. שוקולד חלב

לציפוי:

  1. אבקת סוכר / ריבה / ריבת חלב / גנאש שוקולד

אופן ההכנה לסופגניות אפויות חלביות:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק חלק ונעים
  2. מכסים את הבצק ומתפיחים במשך כשעה.
  3. לאחר שעה קורצים עיגולים ומשטחים אותם
  4. מוסיפים חצי כפית ממרח אגוזים וקוביית שוקולד חלב. וסוגרים לכדור.
  5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך רבע שעה.
  6. מוציאים מהתנור ומזלפים ריבה / ריבת חלב / אבקת סוכר מלמעלה.

יש אפשרות נוספת:

  1. טובלים בגנאש. ומפזרים סוכריות או כל דבר אהוב אחר

להכנת גנאש:

  1. ממיסים 50 מ"ל שמנת מתוקה עם 100 גרם שוקולד מריר.

בהצלחה רבה ובתאבון

סופגניות אפויות מתכון לסופגניות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}