בריאות וטעימות
מתכון לסופגניות אפויות חלביות
מי אמר שאי אפשר להכין סופגניות בריאות? קבלו מתכון מעולה לסופגניות חלביות אפויות וטעימות שמתאימות במיוחד לכבוד חג החנוכה – כך מכינים אותן
- מירב מלכה
- כ"ד כסלו התשפ"ה
סופגניות אפויות צילום: מירב מלכה
מתכון לסופגניות אפויות חלביות / מירב מלכה.
המצרכים לסופגניות אפויות חלביות:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2כפות שמרים יבשים
- 5 כפות סוכר
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 2 כוסות חלב פושר
- 1 כוס מים פושרים
- 1.5 כפות מלח
- 1/4 כוס שמן
למילוי:
- ממרח אגוזים
- שוקולד חלב
לציפוי:
- אבקת סוכר / ריבה / ריבת חלב / גנאש שוקולד
אופן ההכנה לסופגניות אפויות חלביות:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק חלק ונעים
- מכסים את הבצק ומתפיחים במשך כשעה.
- לאחר שעה קורצים עיגולים ומשטחים אותם
- מוסיפים חצי כפית ממרח אגוזים וקוביית שוקולד חלב. וסוגרים לכדור.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך רבע שעה.
- מוציאים מהתנור ומזלפים ריבה / ריבת חלב / אבקת סוכר מלמעלה.
יש אפשרות נוספת:
- טובלים בגנאש. ומפזרים סוכריות או כל דבר אהוב אחר
להכנת גנאש:
- ממיסים 50 מ"ל שמנת מתוקה עם 100 גרם שוקולד מריר.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות