מתכון לחיתוכיות פירות יער או תותים
עוגת פירות יער או תותים יוקרתית ומיוחדת המתאימה בעיקר לאירועים מיוחדים, מאימה לכל מי שאוהב להשקיע, עוגה שמצריכה סבלנות אך שווה את המאמץ
- חני לוין
- ח' שבט התשפ"ד
חיתוכיות פירות יער או תותים צילום: ענת והבה
מתכון לחיתוכיות פירות יער או תותים / ענת והבה
המצרכים לחיתוכיות פירות יער או תותים:
מתאים לתבנית ח"פ ענק
מצרכים לטורט:
- 6 ביצים
- 1+1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 1/3 כוס מחית תות / פירות יער
- 1 + 1/4 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- מעט צבע מאכל ורוד
לשכבת ג'ילי פירות יער:
- 300 גרם מחית פירות יער
- 120 גרם סוכר
- 8 גרם ג'לטין מושרים ב48 גרם מים
לשכבת מוס פירות יער:
- 250 גרם שמנת מתוקה / פרווה
- 1/2 כוס מחית פירות יער
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל רבע כוס חלב/ מים
לציפוי מרמלדה פירות יער:
- 180 גרם מחית פירות יער
- 90 גרם סוכר
- 8 גרם פקטין
- 3 גרם מלח לימון
אופן ההכנה לחיתוכיות פירות יער או תותים:
הכנת הטורט:
- מפרידים את הביצים
- את החלבונים מקציפים ובהדרגה מוסיפים סוכר, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב
- מוסיפים פנימה את החלמונים בהדרגה, במהירות איטית.
- מוסיפים גם את השמן והמחית ורק לאח"מ את הקמח ואבקת אפיה
- ממשיכים להקציף באיטיות ומוסיפים את צבע המאכל, מערבלים באיטיות עד לאיחוד.
- משטחים את הבלילה בשלוש תבניות ח"פ ענקיות מרופדות בנייר אפיה ומשומנות
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ 15 דקות
- מוציאים מהתנור ומצננים
הכנת שכבת ג'ילי פירות יער:
- מחממים את המחית והסוכר עד להמסה
- מחממים את הג'לטין המושרה במיקרוגל במשך 15 שניות, מוסיפים את תערובת הג'לטין למחית ומערבבים הייטב לאיחוד
- מצננים מעט ושופכים את התערובת מעל אחת מעוגות הטורט - (2 עוגות טורט צריכות להישאר כך)
- מכניסים להקפאה להתייצבות מלאה
- לאחר ההקפאה מוציאים מהמקפיא את העוגה ומניחים מעל שכבת הג'לי, שכבת טורט נוספת
- כעת נותר לנו שכבת טורט אחת בצד ותבנית אחת שבה יש שכבת טורט ומעליה שכבת ג'לי ומעליה שכבת טורט נוספת.
הכנת שכבת מוס פירות יער:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי המוס ומקציפים הכל לקצף יציב
- משטחים את המוס מעל שכבת הטורט שהנחנו על הג'לי
- כעת העוגה עם 4 שכבות – טורט, ג'לי', טורט ושכבת המוס שהנחנו כעת.
- מכניסים להקפאה עד להתייצבות מלאה.
- לאחר ההקפאה מניחים את שכבת הטורט שנותרה בצד מעל המוס ומכניסים לקירור.
- חשוב להדק את הטורט בין שכבה לשכבה הייטב בכדי שהעוגה לא יתפרק
הכנת ציפוי מרמלדה פירות יער:
- מחממים על האש את מחית פירות היער.
- בקערית נפרדת מערבבים סוכר ופקטין, ומוסיפים את זה בהזרעה תוך ערבוב לתוך המחית שעל האש. מבשלים עוד דקה שתיים ומוסיפים מלח לימון, מכבים את האש ומצננים במשך 2 דק'
- משטחים את המסה מעל העוגה ומכניסים להקפאה עד להתייצבות מלאה
- חשוב שיהיה קפוא הייטב בכדי שהעוגה תחתך באופן חלק וקל
- מוציאים מהמקפיא חותכים לריבועים ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות