י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

מתכון מנצח: דג פורל לסעודת ראש השנה

שנפרה ונרבה כדגים • הפורל נחשב לדג איכותי, עסיסי, בריא, ועשיר באומגה 3 • הוא גם בעל טעם טוב ומעודן וסופג כל שילוב וטעם • קבלי: מתכון פורל לראש השנה

צילום: אייל קרן
צילום: אייל קרן



לקראת החג, כמו לפני חגים נוספים בעבר, שיגר אלינו השף יניב פרטוש את המתכון הבא - באדיבות חוות דגי הדן.

דג פורל ורוד משפחתי ברוטב עירית - מתכון ל-6 סועדים. לנוהגים שלא לאכול חלב עם דגים יש להמיר את החמאה במרגרינה.

חומרים:

1 דג פורל ורוד משפחתי
צרור עירית
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
כוס יין לבן יבש
מלח
פלפל שחור
חצי בצל סגול קלוף וקצוץ דק

אופן ההכנה:

• מחממים תנור ל-200 מעלות.

• מסדרים את דגי הפורל בתבנית אפייה גדולה ומכניסים לתנור ל-20 דקות.

להכנת הרוטב:

• בסיר קטן שמים כוס יין ובצל, מביאים לרתיחה ומצמצמים את הנוזלים באמצעות להבה בעוצמה גבוהה, עד שנשארת כמות של שתי כפות יין. מתבלים במלח ופלפל.

• מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה עדינה.

• מוסיפים את החמאה בהדרגה ומקציפים את הרוטב בעזרת מטרפה. ממשיכים להקציף עד לקבלת רוטב סמיך.

• מסננים את הרוטב ומוסיפים את העירית הקצוצה.

הגשה: מוציאים את הדג מהתנור, ופורסים למנות על פי מספר הסועדים, ואז יוצקים מעליו את הרוטב.
ראש השנה פורל עירית דגי הדן יניב פרטוש

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}