י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

קיץ בא: זה הזמן למתכוני סלטים מרעננים

מחפשת מתכוני סלטים בריאים? • פירות וירקות, רטבים ופירות יבשים – כל הבריאות בקערה אחת • באדיבות השף מאיר רוזנברג, ממלון 'רימונים גלי כנרת'

סלט. צילום ארכיון
סלט. צילום ארכיון



סלט סלרי:

חומרים

1 יח' סלרי (נקי מעלים, רק גבעולים)
5 יח' תפוח עץ גראנד (מקולפים)
כוס משמש מיובש
כוס צימוקים לבנים
1/4 כוס תרכיז תפוזים
4 כפות סילאן
1/4 כוס מיץ לימון טרי
3 כפות שמן זית
3 כפות סויה
1/4 כפית שמן שומשום
מלח

אופן ההכנה:

• חותכים את התפוחים והמשמש לקוביות קטנות, קוצצים את הסלרי, ומערבים את כול המוצרים יחד.

• נותנים לסלט "לנוח" לפחות חצי שעה לספוג טעמים.

סלט חצילים מזרחי:

חומרים

1 ק"ג חצילים
½ כוס כוסברה
½ כוס פטרוזיליה
2 יח' לימון
כף שום כתוש
¼ פלפל חריף
1 יח' פלפל אדום
1 יח' פלפל צהוב
כף פפריקה
1/2 כפית כמון
½ כפית הל טחון
כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
½ כוס שמן זית
½ כוס מים
שמן לטיגון

אופן ההכנה

• חותכים את החצילים לקוביות.

• את שאר החומרים טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

• מטגנים את החצילים, לאחר שהם מתקררים מערבבים אותם עם הרוטב.

סלט. צילום ארכיוןצילום: סלט. צילום ארכיון
סלט. צילום ארכיון


סלט גזר קוריאני:

חומרים

½ ק"ג גזר
¼ כוס כוסברה קצוצה
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות חומץ
כפית פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור
קורט שאטה גרוסה (במידה ורוצים את הסלט חריף, לא חייב)
מלח

אופן ההכנה

• חותכים את הגזר לרצועות, מערבבים את החומרים יחד ומגישים לאחר שעה.

כרוב בתחמיץ:

חומרים

1 יח' כרוב לבן
4 יח' שיני שום
כף פלפל אנגלי
5 יח' עלי דפנה
צרור שמיר
צרור בזיליקום
3 ליטר מים
1/2 כוס חומץ
1/2 כוס מיץ לימון
4 כפות סוכר
כף מלח
מעט פלפל חריף

אופן ההכנה

• חותכים את הכרוב.

• מבשלים את חומרי הטעם.

• לאחר שהנוזל מתקרר יוצקים על הכרוב, ומשאירים במקרר למשך 24 שעות לספיגת הטעמים.
סלטים כרוב חצילים מאיר רוזנברג רימונים גלי כנרת

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}