י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

כדורי הפירה של מיה

שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית' מגישים: כדורי הפירה של מיה, נימוחים וטעימים. בתיאבון

כדורי הפירה של מיה
כדורי פירה צילום: יח"צ

כמות: 15-20 כדורים

זמן עבודה: כשעה וחצי

מצרכים:

  • 5 תפוחי אדמה, קלופים, מבושלים
  • ויבשים מנוזלים
  • 1/4 כוס קמח
  • 25 גרם חמאת טרה
  • 1 ביצה
  • מלח
  • פלפל

למילוי:

  • 1 חבילה גבינת טוב טעם טרה
  • 100 גרם גבינה בולגרית 24% משק צוריאל
  • 1 בצל סגול, קלוף, קצוץ ומטוגן
  • 1 כפית טימין
  • מלח
  • פלפל

לציפוי:

  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1 כף קצח

לטיגון:

  • שמן קנולה

אופן הכנה

  • מועכים את תפוחי אדמה עד לקבלת מחית חלקה.
  • מערבבים בקערה את המחית שהתקבלה עם הקמח, החמאה, הביצה, המלח והפלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  • מכינים את הכדורים: מרטיבים את הידיים ויוצרים מתערובת תפוחי האדמה כדורים(בערך בגודל פינג פונג(. יוצרים גומה במרכז כל כדור וממלאים אותה בתערובת הגבינה. סוגרים ומהדקים לקבלתכדור חלק.
  • מערבבים בצלחת שטוחה את פירורי הלחם והקצח, ומגלגלים את כדורי תפוחי האדמה בתערובת שהתקבלה כך שיהיו מצופים היטב מכל הצדדים.
  • מחממים את השמן בסיר עמוק או מחבת רחבה ועמוקה, ומטגנים את הכדורים עד להשחמה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים.
  • כדורי תפוחי האדמה ישמחו לקבל מטבל מרענן לצדם; זה יכול להיות רסק עגבניות לילדים, יוגורט, צזיקי או לאבנה.

 

בתיאבון   

שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית'

פירה

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}