י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

מתכון לקאנל יוגורט וסולת

הגרסה המתוקה של הקובה: קאנל יוגורט עם סולת. קינוח עשיר עם מילוי נימוח, ציפוי מתקתק ותוספת פיסטוק מעל

מתכון לקאנל יוגורט וסולת
קאנל יוגורט צילום: יח"צ

זמן עבודה: 15 דקות

זמן הכנה: שעה

כמות מנות: 10-12 יחידות

רכיבים:

מרכיבים לבלילה:

  • גביע יוגורט מולר נטורל 2.8% (200 גרם)
  • כוס סולת
  • 1/2 כוס קמח לבן מנופה
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • יחידה 1 ביצה
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפות סוכר
  • קורט קינמון

מרכיבים לסירופ סוכר:

  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 1/2 כוס סוכר
  • כפית מי ורדים

השלמה לקישוט :

  • חופן פיסטוקים קלופים, קלויים וקצוצים גס

אופן הכנה

אופן הכנת מי הסוכר:

  • מרתיחים את הסוכר עם המים ומי הוורדים על להבה בינונית
  • כאשר הסוכר נמס מורידים מהגז ומניחים בצד

אופן הכנת הבלילה:

  • מערבבים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מסה אחידה
  • מניחים בקירור למשך כשעה
  • מחממים סיר עם שמן עמוק לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס
  • יוצרים קאנלים (כופתאות בצורה אובלית מחודדות בצדדים) עם 2 כפות ומטגנים עד להזהבה
  • מוציאים ומניחים על נייר סופג
  • טובלים את הקנאלים במי הסוכר ומעבירים לצלחת הגשה
  • לפני ההגשה, ניתן לפזר מעט פיסטוקים קלויים מעל
  • המלצת השף : לפני הטיגון, ניתן למלא את הקאנל בריבה מכל טעם.

בתיאבון,

שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית'

יוגורט

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}