י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

שבועות בפתח: כדורי פילה סלמון בטמפורה

לקראת שבועות מציע השף מאיר רוזנברג, מרימונים גלי כנרת, מתכון לכדורי פילה דג סלמון בטמפורה, על עלי מנגולד מוקפצים ורוטב יוגורט עם שמן זית - לארוחת החג החלבית

צילום: יגאל לוי
צילום: יגאל לוי



חומרים:

1/2 ק"ג פילה דג סלמון

חומרים לטמפורה:

1 כוס קמח
1/4 כוס קורנפלור
1 יחידה אבקת אפיה
1 כוס סודה לשתייה
מים לפי הצורך
2 ביצים
כף בזיליקום קצוץ
מלח
פלפל לבן

חומרים למנגולד:

2 כוסות עלי מנגולד קצוצים גס
50 גרם חמאה
1/2 כפית שום כתוש
מלח
פלפל לבן

חומרים לרוטב יוגורט:

1 יוגורט 4.5% שומן
2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

• חותכים את פילה דג הסלמון לקוביות של 2 ס"מ.

• מערבבים את חומרי הטמפורה (הטמפורה צריכה להיות סמיכה).

• מחממים את השמן (לא חם מידי), טובלים את פילה הסלמון בטמפורה ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.

• מקפיצים את עלי המנגולד קלות בחמאה ובשום, ומתבלים במלח ובפלפל.

סידור הצלחת:

• רצוי צלחת מלבנית, מניחים מעט עלי מנגולד (בצורת קן קטן) במרווחים ביו העלים, על כל "קן" מניחים יחידה של פילה סלמון, ובצד בוזקים את היוגורט - עליו מטפטפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

בתיאבון!
שבועות פילה דג מאיר רוזנברג רימונים גלי כנרת

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}