מאפה מהאגדות
כך יוצרים את העוגה הזו: מתכון לעוגת שמרים מקמח כוסמין • צפו
המתכון המושלם לעוגת שמרים מקמח כוסמין שתצא לכם הכי מוצלחת ורכה בתוספת סרטון הסבר ליצירת הצורה המדהימה הזו שכולם משתוקקים לדעת כיצד עושים זאת
עוגת שמרים מקמח כוסמין צילום: נועם זיגדון
הכנת עוגת שמרים. קרדיט: נועם זיגדוןהכנת צורת עוגת השמרים - נועם זיגדון
מתכון לעוגת שמרים מקמח כוסמין
המצרכים לעוגת שמרים מקמח כוסמין:
לבצק:
- 1 קג' קמח כוסמין לבן
- 3/4 כוס שמן
- 2 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית שמרים + משפר אפיה / 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כוסות מים או מי סודה (מוגז)
- תמצית רום / וניל
למילוי:
- 3/4 כוס שמן
- 1 כוס קקאו
- 3 כפות אינסטנט פודינג
- 1 כף נס קפה
- 2 כוסות סוכר
- 1 כפית קינמון
- תמצית רום/וניל
אופן ההכנה לעוגת שמרים מקמח כוסמין:
- בקערה הכניסו את כל החומרים היטב לבצק רך ומעט דביק, התפיחו שעה, הורידו את נפח הבצק והתפיחו פעם נוספת.
- חלקו את הבצק ל- 4 או 5 רולדות.
הכינו את המילוי:
- הכניסו את כל המצרכים לקערה וערבבו היטב (שימו לב יוצא תערובת מעט יבשה)
- רדדו בצק למלבן ארוך ומרחו מעליו מתערובת המילוי. גלגלו לרולדה.
- רדדו בצק נוסף למלבן והניחו לאורכו את הרולדה המוכנה. חיתכו את צידי הבצק לפסים.
- ומרחו מעל לרולדה הנמצאת באמצע מעט מהמילוי לאחר שתוסיפו לו מעט מים לדילול בכדי שתצליחו למרוח היטב.
- את רצועות הבצק מהצד הניחו בצורת שתי וערב מעל לרולדה.
- שמנו סיר פלא והכניסו את העוגה לתוכו.
- הברישו בביצה טרופה והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ25 דקות עד להזהבה.
- הוציאו מהתנור וצננו.
- הפכו את סיר הפלא על גבי צלחת ושחררו את העוגה מהסיר.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות