י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

סלט קינואה וחלומי • מתכון חלבי

מתחילה לאסוף מתכונים לשבועות? • שמרי את המתכון הבא: סלט קינואה עם ירקות וגבינת חלומי ברוטב שמן זית וחומץ בלסמי • מגיש: מאיר רוזנברג, שף 'רימונים גלי כנרת'

צילום: יגאל לוי
צילום: יגאל לוי



חומרים לחמישה סועדים:

1 כוס קינואה
6 כפות שמן זית
2 כוסות עלי ביבי
1 י"ח פלפל אדום
1 י"ח פלפל ירוק
1 י"ח לימון
2 י"ח עגבניות
100 גרם פטריות שמפיניון
1 יח' בצל ירוק
מלח, פלפל לבן
מים לבישול
250 גרם גבינת חלומי
3 כפות שמן זית
כף חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

• מאדים את הקינואה בשתי כפות שמן, מוספים שתי כוסות מים רותחים, מלח, פלפל ומבשלים 10 דקות בחום נמוך (סיר מכוסה), לאחר נותנים לקינואה עוד 5 דקות בסיר ומקררים.

• קוצצים את הפלפלים, העגבניות (ללא הגרעינים), הלימון לקוביות קטנות, פורסים את הפטריות ואת הבצל הירוק.

• פורסים את החלומי לקוביות של 1 ס"מ וצורבים אותם בטוסטר או במחבת.

• מערבבים את כל החומרים יחד ומגישים.

סלט קינואה מלון רימונים חג השבועות ארוחה חלבית גבינה

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}