י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

סלומון בניחוח אחר: עם אבוקדו ויוגורט

לנוהגים לאכול דג עם חלב: טרטר דג סלומון ואבוקדו עם יוגורט בליווי רוטב לימון ונבטי צנונית • מקורי ושונה • מאת מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת

צילום: יגאל לוי
צילום: יגאל לוי



חומרים לחמישה סועדים:

400 גרם פילה דג סלומון
½ ק"ג אבוקדו
2 יחידות גביע יוגורט 1.5% שומן
1/2 כפית מלח
1/4 פלפל לבן
½ כוס מיץ לימון
4 כפות שמן זית

חומרים לרוטב:

2 יחידות לימון
1 כפית שום קצוץ
כף פטרוזליה קצוצה
2 יחידות מלפפון כבוש קצוץ
1 יחידה גמבה קצוצה
4 כפות שמן זית
¼ כפית מלח
קורט פלפל לבן
צרור נבטי צנונית

אופן ההכנה:

• מקלפים את האבוקדו וקוצצים אותו דק, מתבלים במעט מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. כמו כן , גם את פילה דג הסלומון נקצוץ דק ונתבל במעט מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.

• מערבבים את היוגורט עם מעט מלח, פלפל ושמן זית.

• את חומרי הרוטב נערבב, למעט נבטי הצנונית.

סידור המנה:

• מסדרים בכוס מרטיני או כוס שרי את טרטר הסלומון בתחתית הכוס, מעליו את טרטר האבוקדו ומלמעלה את היוגורט.

• בכלי בנפרד שמים את הרוטב ולידו את נבטי הצנונית.
דג סלמון מלון רימונים גלי כנרת מאיר רוזנברג

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}