י' טבת התשפ"ה
10.01.2025

מנגל? למה לא ללכת על דג בניחוח נענע?

נמאס לך מבשר ורוצה ללכת על 'דגים'? • אז למה לא לאפות אותם על המנגל? • המתכון של השף אסי דהאן באדיבות חוות 'דגי הדן': דג פורל על האש – בניחוח...נענע

צילום: אסף רונן, סטיילינג: שרה זיידמן
צילום: אסף רונן, סטיילינג: שרה זיידמן



המתכון ל-2 סועדים.

מצרכים:

2 דגי פורל שלמים מנוקים
2 כפות שום כתוש
1/2 כוס שמן זית משובח
1/2 צרור נענע
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט מיץ לימון

הכנת המנגל:

• המנגל יהיה מוכן לאחר שכל הגחלים קיבלו צבע אפרפר מומלץ להדליק את הגחלים ללא חומר הדלקה, למניעת ריח דלק באוכל.

• לאחר שהפחמים מוכנים, יש לנקות את הרשת בעזרת מברשת פלדה, ולשמן אותה בעזרת בצל ושמן.

• על הרשת להיות נקייה וחמה עד מאוד.

אופן ההכנה:

• שוטפים את הדגים ומייבשים בנייר ניגוב.

• מכינים תערובת מהמצרכים ומורחים בה את בטן הדג. מזליפים פנימה מעט מיץ לימון, ומניחים גבעול עלי נענע.

• משמנים את הדגים מבחוץ ומניחים אותם על רשת הצלייה, כאשר חלק מהזנב נשאר מחוץ לרשת. (אסור להזיז את הדג במהלך הצלייה).

• לאחר כשש-שבע דקות, יש להפוך בעדינות את הדגים, ולהמשיך לצלות כשש דקות נוספות.



דגי הדן פורל דגים נענע על האש

art

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}